Formularul pentru adăugarea/editarea intrărilor

Modulul Panoul de Anunțuri

Continuând cu obiceiul nostru de a extinde numărul de șabloane din cadrul secțiunii Administrarea design-ului, de data aceasta am adăugat un nou șablon în cadrul modulului Panoul de Anunțuri, cu toate codurile de sistem funcționale, la fel ca și în cazul celorlalte module:

O nouă variabilă "Autor temă"

în cadrul modulului Forum

Am primit numeroase solicitări în acest sens și, în sfârșit, aceasta a fost implementată cu succes. De acum, nu mai e necesară utilizarea scripturilor — e suficient să utilizați variabila $IS_TOPIC_AUTHOR$ pentru a verifica dacă utilizatorul este autorul temei sau nu. Aceasta nu doar vă va ajuta să identificați autorul, dar vă va permite și să marcați mesajele acestuia din forum, prin aplicarea unor stiluri personalizate, insigne de identificare sau alte soluții interesate:


<?if($IS_TOPIC_AUTHOR$='1')?>Acesta este autorul temei!<?endif?>

$NUM_ON_PAGE$ & $LAST_ON_PAGE$

în aspectul intrărilor din Forum

Există două coduri noi în cadrul șablonului pentru intrările forumului:

Acești operatori sunt extrem de utili pe forumurile mari, pentru a putea adăuga secțiuni informative importante sau reclame între mesajele din cadrul forumului.

Acces la mesajele din Mini Chat

noi permisiuni pentru grupuri

Am adăugat opțiunea de a alege care grup are acces la mesajele din cadrul modulului Mini Chat:

Tag-ul HIDE

stiluri și permisiuni actualizate

Am adăugat două variante span pentru textul ascuns:

Accesul la tag-ul HIDE este acum oferit nu doar administratorilor și moderatorilor, dar și utilizatorilor obișnuiți:

Sortarea postărilor similare

logică sortare

Am modificat logica de afișare a codului <?$RELATED_ENTRIES$(N)?> care este responsabil pentru postări similare. De acum, logica sortării postărilor este următoarea:

  1. 1. Numărul maxim de tag-uri care se potrivesc (cu cât se regăsesc mai multe tag-uri, cu atât postarea va fi mai sus)
  2. 2. Dacă mai multe postări au același număr de tag-uri care coincid, acestea vor fi afișate de la cel mai vechi la cel mai nou, sau invers, în funcție de setările de sortare din modulul Căutare.

BONUS: Câmpuri obligatorii

pentru autentificarea în uID

Această actualizare va fi utilă pentru website-urile care nu au nevoie doar de înregistrare/autentificare rapidă, ci și de furnizarea de anumite date personale, solicitate la nivel de website. Setările modulului Utilizatori includ o nouă opțiune care va fi activată în mod automat pentru fiecare website uCoz acum, în 2017..

Opțiunea solicită utilizatorilor să finalizeze procesul de înregistrare prin introducerea informațiilor suplimentare necesare pentru lucrul cu website-ul. Haideți să luăm un exemplu: sunteți proprietarului unui portal despre pisici de rasă. Pentru ca website-ul și profilurile utilizatorilor să funcționeze corect, aveți nevoie de următoarele câmpuri să fie completate: Grup utilizator (pentru diferite nivele de acces), Rasă, Număr pașaport animal, Semnătură și Avatar. Website-ul dvs. utilizează ca și metodă de autentificare uDI (care include și înregistrarea prin rețelele sociale). Nu puteți obține informațiile necesare din aceste surse și iată cum este necesară prezența acestei actualizări!

Tot ce trebuie să faceți este să stasbiliți câmpurile necesare în cadrul setărilor modulului Utilizatori:

Și asta e tot - sistemul va face restul. Atunci când utilizatorii s-au înregistrat sau se vor autentifica pe website pentru prima dată, li se va solicita introducerea informațiilor necesare. În cazul în care nu vor oferi aceste informații, vor fi notificați în bara de instrumente a website-ului.

Notificarea va dispărea imediat ce toate câmpurile necesare au fost completate. Același lucru se aplică și în cadrul numelor de utilizator duplicate - în cazul în care utilizatorul uID introduce o variantă deja înregistrată în cadrul website-ului, li se va solicita furnizarea unei noi informații.

Erori remediate

Și iată că am finalizat cu actualizările pentru anul care tocmai s-a încheiat. Sperăm că, prin intermediul acestor noi opțiuni, v-am deschis noi oportunități pentru acest început de an. Încheiem, pentru moment, aici cu speranța ca acest nou am să fie cel puțin la fel de bun ca 2016! Vă dorim mult succes în dezvoltarea proiectelor dvs. și revenim în curând cu alte noutăți! :)

Comentariul dvs
avatar