Cum să descărcați imagini de pe Google, în mod corect

Elementul esențial atunci când căutați imagini pe Google este să filtrați rezultatele dvs., pentru a le găsi pe cele care pot fi utilizate de părți terțe. Pentru aceasta, accesați Images > Tools > Usage rights și alegeți tipul de licență pe care doriți să-l dețină conținutul:

Creative Commons (CC) License

Una dintre cele mai ușoare modalități de a găsi elemente vizuale gratuite pentru website este să apelați la photo stocks și să descărcați imagini licențiate Creative Commons. Dar, de reținut — există mai multe tipuri de licențe CC deoarece proprietarii drepturilor pot specifica anumite condiții de distribuire și utilizare a conținutului.

De exemplu, licența Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA) permite utilizatorilor să modifice, editeze și să utilizeze o imagine doar în scopuri de afaceri, dacă utilizatorul menționează că este proprietarul. Așadar, înainte de a descărca o imagine gratuită, acordați atenție la descrierea licenței.

Licențe și domeniu public

Un alt element de reținut, când vine vorba de conținut protejat de licență, este legea domeniului public care, apropo, este diferită de la o țară la alta.

De exemplu, în SUA, orice lucrare publicată înainte de 1 ianuarie 1923 este parte a domeniului public american. Dacă o lucrare este publicată după această dată, poate fi protejată de drepturi de autor. Dacă au trecut mai mult de 70 de ani de la decesul creatorului, lucrările acestuia intră în domeniul public. Totuși, există anumite excepții care pot permite ca o creație să fie considerată domeniu public înainte de termen.

Legile din Rusia sunt destul de similare: o lucrare intră în domeniul public dacă au trecut 70 ani de la decesul creatorului. Dacă proprietarul a creat-o în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial sau a luptat în război, perioada de protecție a drepturilor de autor de extind cu încă 4 ani (per total 74 ani).

În Canada și China, perioada de protecție este de 50 ani, cum a fost și în Rusia până în 2004.

Unde găsiți imagini de stock gratuite pentru website-ul dvs.

Evident, căutarea Google cu un filtru specific și imagini cu drepturi de autor expirate nu este singura opțiune. Există numeroase surse în care oamenii își publică lucrările și dau drepturi complete sau parțial limitate.

Unsplash.com — o sursă de imagini complet gratuite, iar menționarea proprietarului nu este necesară.

Flickr.com — o sursă considerabilă de imagini unde se pot găsi unele gratuite.

Pixabay.com — unul dintre cei mai mari furnizori de imagini de stock gratuite. Menționarea proprietarului nu este obligatori, dar e recomandat să citiți descrierea licenței.

Pexels.com — stock de imagini și video-uri gratuite.

Rawpixel.com — un alt stock de imagini și video-uri gratuite.

Flaticon.com — o colecție bogată de pictograme gratuite în grafică vectorizată și format .PNG.

Vestea bună este că toate sursele de imagini de stock sunt actualizate zilnic deoarece sunt mulți entuziaști care doresc să-și împărtășească conținutul, fără a aștepta remunerații financiare la schimb. Așadar, mult succes în găsirea imaginilor potrivite!

Comentariul dvs
ComForm">
avatar