Noi înfățișări ale design-ului din codurile de sistem închise
Actualizare magazin on-line și remediere bug-uri!

Această actualizare va fi interesantă în special pentru cei ce își crează șabloane și dezvoltă, implicit, website-uri personalizate. Este un important pas înainte pentru uCoz, dar mai ales pentru cei mai avansați utilizatori.

Mai departe, vom descrie modificările prin intermediul cărora se vor putea creea șabloane moderne și mai receptive pentru voi, utilizatorii uCoz dar, mai ales pentru vizitatorii website-urilor create.

Actualizarea este disponibilă pe toate serverele!

1. Actualizarea structurii meniului

Meniul principal al site-ului cuprindea o listă unde fiecare element conținea un număr mare de secțiuni <div> și un link, iar elementele submeniului erau prezente în cadrul codului într-o secțiune separată cu poziționare absolută și cu secțiuni extra. Pentru a stiliza un astfel de meniu și mai ales pentru adăugarea unor submeniuri atractive vizual, trebuiau utilizate scripturi și alte soluții personalizate.

Acum, meniul principal și submeniurile sunt simple liste de link-uri interconectate ce pot fi personalizate cu ușurință prin intermediul CSS.
Pentru a avea un astfel de meniu în cadrul șablonului website-ului, trebuie să înlocuiți codul $SMENU_...$ cu $NMENU_...$ sau în cadrul Constructor șablon, înlocuiți
<!-- <sblock_menu> -->CONȚINUT<!-- </sblock_menu> -->
cu
<!-- <sblock_nmenu> -->CONȚINUT<!-- </sblock_nmenu> -->.

Trebuie de reținut faptul că va trebui să personalizați noul meniu, sau să așteptați noile șabloane în care acest lucru va fi deja făcut.

Vechiul meniu va fi de asemenea funcțional, pentru a asigura compatibilitatea cu vechile șabloane. Dacă meniul din cadrul Constructor pentru meniul site-ului nu este specificat în mod explicit, vechiul meniu va fi afișat în cadrul barei laterale. Pentru ca noul meniul să fie afișat, va trebui să adăugați regula “nmenu”: 1 la configurare (vedeți p.6).

Fig. Codul pentru noul meniu din panoul de control

Fig. Meniul nou pe site

2. La crearea unui șablon în cadrul Constructor șablon, este posibil să creați secțiuni globale personalizate

Asta înseamnă că acum, la crearea unui șablon, pot fi create secțiuni globale personalizate pe lângă secțiunile standard: antet, subsol, recipient… Acest lucru poate fi făcut, în cadrul Constructor șablon, astfel:

<!-- <global_blockname> -->
    aici e conținutul secțiunii
<!-- </global_blockname> -->

La crearea șablonului, secțiunea globală $GLOBAL_BLOCKNAME$ ce are conținutul specificat va fi creată automat. Util, nu-i așa?

3. Clasele din detaliile intrării

Conținutul detaliilor intrării (eDetails) vor fi adăugate în clase pentru toate modulele în care eDetails sunt prezente, de exemplu:

<span class="e-reads">
    <span class="ed-title">Vizualizări:</span>
    <span class="ed-value">8</span>
</span>

Astfel e posibilă stilizarea detaliilor unei intrări într-o formă modernă și frumoasă, în toate șabloanele standard. De exemplu:

Fig. Noile detalii de design ale materialului

4. Modificările în logica afișării intrărilor în cadrul arhivelor

Intrările din cadrul arhivelor erau afișate fiecare într-o celulă separată a tabelului, iar acum acestea vor fi afișate ca și listă. De asemenea, va fi posibilă afișarea intrării într-un mod receptiv, în functie de lățimea ecranului utilizatorului.

5. Stilizarea avatarelor utilizatorului

Avatarul de pe pagina utilizatorului și din comentarii a fost împachetat într-un span prin clasa user_avatar. Datorită acestui lucru avatarele pot fi stilizate în cadrul șabloanelor standard.

6. Stele de evaluare

Actualmente, vechile stele sunt afișate în toate șabloanele standard iar de acum, acestea vor putea fi schimbate toate în același timp, la crearea unui șablon. Astfel, este suficient doar să adăugați următorul cod în cadrul Constructor șablon:

<!-- <config> -->
{
    "rstars_b_image" : "/img/path",
    "rstars_b_size" : "30",
    "rstars_s_image" : "/img/path",
    "rstars_s_size" : "15"
}
<!-- </config> -->

unde rstars_b_image și rstars_s_image sunt căile către stelele mari de evaluare (afișate în cadrul Magazinului Online, Albumelor Foto) și către cele mici, iar rstars_..._size - reprezintă dimensiunile acestor stele.

Acum, mai rămâne doar să dezvoltăm șabloane noi și moderne (sunt unele care așteaptă deja ascunse după cortină), așadar, nu trebuie decât să le așteptați :)

Am creat un website cu unul dintre noile design-uri receptive astfel încât să-l puteți testa.

Feedback-ul, comentariile și sugestiile cu privire la această nouă actualizare a sistemului le puteți adăuga mai jos!

2 Comentarii
avatar
1 Marian • 13:28, 26 Noiembrie 2013
Multumesc, insa sunt de parere ca adaugarea altor functii, gen login cu facebook si alt tip de  page selector (Autoload Pages) ar fii mult mai importante, chiar daca ar trebuii sa platim pentru ele.
avatar
2 Raver • 16:39, 27 Noiembrie 2013
Marian, mulțumim pentru sugestii! Să știi că avem în plan introducerea login-ului prin Facebook iar acesta va fi gratuit.
Comentariul dvs
ComForm">
avatar