Unde găsiți imagini de stock gratuite pentru website-ul dvs.Autor: Felicia 25 Noiembrie 2019, 09:35 1178Protecția drepturilor de autor online este foarte controversată și provoacă numeroase dezbateri. Acest lucru este valabil și pentru ilustrații și fotografii pentru care problemele legate de drepturile de autor devin deosebit de acute atunci când elementele vizuale sunt utilizate în campanii publicitare sau în orice altă oportunitate de a face bani. Acum, haideți să vedem unde puteți găsi elemente grafice pentru website-ul dvs. și cum le puteți utiliza fără a avea parte de un proces. În România anului 2013 s-au cumpărat produse online în valoare de peste 600 de milioane de EUR. Conform unui studiu GPeC, comerțul online crește cu peste 30% pe an, fiind una dintre cele mai dinamice industrii locale. Același lucru se întâmplă și în Republica Moldova, unde s-au cumpărat produse de peste 50 de milioane de EUR online în 2013, deși mai puțin de 1 din 5 moldoveni achiziționează produse online. În sistemul uCoz au fost create, la nivel global, peste 3000 de Magazine Online. Multe dintre ele vând produse atât piețelor din România, Republica Moldova, cât și la nivel internațional. Totul despre utilizarea opțiunii "Personalizați Design-ul" şi a codurilor de sistemAutor: Raver 24 Aprilie 2014, 21:29 2171Anterior am postat un ghid pentru începători despre cum se pregătește, în linii mari, design-ul unui website. Acesta a fost creat ca o schiţă ce descrie paşii şi instrumentele de bază pentru personalizarea design-ului. Astăzi, dorim să prezentăm în detaliu una din cele mai complexe secţiuni a Panoului de control, şi anume Personalizaţi design-ul. Cum să pregătiți design-ul unui website: ghid pentru începătoriAutor: Raver 10 Aprilie 2014, 19:22 2832A trecut ceva timp de când nu am mai publicat un articol cu privire la design-ul website-urilor uCoz, de aceea ne-am propus să ne revanșăm astăzi. Astfel, vă vom prezenta cum puteți modifica rapid și ușor fundalul website-ului, antetul și alte elemente de design, chiar dacă nu aveți cunoștințe de programare web. Probabil mulți dintre utilizatori știu deja aceste detalii, dar cu siguranță acest ghid despre personalizarea design-ului va fi util pentru începători. Noi înfățișări ale design-ului din codurile de sistem închiseAutor: Raver 25 Noiembrie 2013, 21:21 2061Această actualizare va fi interesantă în special pentru cei ce își crează șabloane și dezvoltă, implicit, website-uri personalizate. Este un important pas înainte pentru uCoz, dar mai ales pentru cei mai avansați utilizatori. Mai departe, vom descrie modificările prin intermediul cărora se vor putea creea șabloane moderne și mai receptive pentru voi, utilizatorii uCoz dar, mai ales pentru vizitatorii website-urilor create.
Continuăm și în 2013 seria de materiale care conțin sfaturi legate de aspectele vizuale ale website-urilor și blogurilor cu un articol legat de, poate cel mai important element vizual - tipurile de fonturi/caractere utilizate.
Fontul pe care îl alegeţi pentru website-ul dvs trebuie să ţină cont în primul rând de fontul sau fonturile folosite în cadrul identităţii firmei (siglă, broşuri, etc.). Dacă porneşte de la identitatea offline, ascest lucru nu înseamnă că trebuie neapărat să fie similar cu cel utilizat offline. În mediul online trebuie să aveţi grijă ca fontul ales să poată fi vizualizat corect de utilizatori.
Într-un domeniu care nu doarme niciodată, pare o situație neobișnuită că, o parte din specificaţiile noului HTML 5.0 sunt orientate spre trecut, aici referindu-ne la faptul că HTML 5.0 este definit pe principiul compatibilităţii cu versiunile anterioare de HTML. Puteţi testa, învăţa şi folosi atât HTML 5.0 cât şi CSS3, în website-urile gratuite construite în sistemul uCoz. Dacă sunteți familiarizați cu HTML 4.0, va fi ușor să vă descurcați într-un timp foarte scurt şi în HTML 5.0.
Deşi HTML 5.0 reprezintă în mod clar următoarea treaptă după HTML 4.0, el include mai mult decât o îmbunătăţire a acestuia, având la bază HTML 4.0, XTML 1.0 şi DOM nivelul 2. Printre elementele de noutate aduse de HTML 5.0 se numără: API-uri integrate (audio şi video, pentru crearea de aplicaţii offline, pentru editarea conţinutului paginilor, pentru funcţionalităţi drag&drop, API-uri focusate pe istoric şi care controlează protocolul aplicaţiilor), API-uri asociate HTML 5.0 (de geolocalizare şi mesagerie), specificaţii Web forms 2.0 pentru creare de formulare mai puternice, pentru o experienţă mai plăcută a utilizatorilor, simplificarea secţiunii DOCTYPE, a codificării caracterelor şi adăugarea de noi atribute.
În ziua de astăzi, o prezență online este imperios necesară în cazul unei afaceri, mici sau mari, astfel încât multe firme își creează pagini web. Fie că realizați un website pentru firma dvs folosind uCoz, fie pentru un client care vrea un site pentru firma sa și v-a solicitat acest lucru, exista mai multe aspecte de care trebuie să ținem cont. Astfel, între elementele de bază pe care trebui să le stabiliți atunci când creați un site web, fie că îl realizați de la zero, fie că personalizați un șablon predefinit, este paleta de culori. În cazul în care aţi creat un logo pentru firma dvs, paleta de culori este deja pe jumătate stabilită pentru că logo-ul dă tonul. Dacă însă nu aveți un logo, trebuie să formați paleta de culori de la 0. Ca şi în orice altă decizie vă puteți folosi de câteva criterii care să vă ajute să alegeți.
Vreți sǎ creați un website gratuit pe uCoz şi nu vă puteţi hotǎri la niciuna din sutele de teme oferite de platformǎ? Sigur gǎsiți ceva potrivit pe un site extern, existând suficiente resurse pentru a avea de unde alege teme de calitate, numǎrul lor crescând permanent. Dacǎ ați gǎsit ceva interesant care nu face parte din lista de teme uCoz din Panoul de control, iatǎ cum se poate instala în câteva minute şi cu ușurință o astfel de temă.
|