Sunteţi sau veţi fi studenţi? Creaţi un blog!
Dacă ați trecut de primul an de facultate, ar trebui să știți deja că printre elementele unui CV se află așa numita categorie de activități extracuriculare, care îi arată angajatorului cât de mult interes şi implicare acordați dezvoltării dvs profesionale, dincolo de cursurile obligatorii. Cum vă poate ajuta crearea şi administrarea unui blog în completarea CV-ului şi a listei dvs de abilități şi experiențe? Dacă sunteți student sau studentă la jurnalism, marketing, comunicare, psihologie, sociologie sau informatică, răspunsul este oarecum evident (scrierea de articole, strategii de promovare, comunicare directă cu grupuri sociale, demonstrarea cunoștințelor de programare şi webdesign etc.). Cum poate fi de ajutor studenților, în general, o astfel de activitate?
Inițiativă şi autodeterminare
În primul rând reprezintă un proiect care vine din propria inițiativă. Indiferent că pornește dintr-o pasiune clar definită, din interes pentru un anumit domeniu sau dintr-o încercare de exprimare, realizarea unui blog presupune muncă, efort şi implicare din propria inițiativă. Mai important decât inițiativa care determină multe persoane să facă acest pas este perseverenţa de a scrie în fiecare zi, în fiecare săptămână, de a căuta subiecte noi, de a împărtăși experiențe deosebite. Mai mult decât orice, un blog este o carte de vizită, este o expresie a personalității dvs.
Îmbunătățirea abilităţilor de analiză, planificare, comunicare
A avea un blog înseamnă mai mult decât a arunca acolo câteva texte la nimereală, de a-l umple cu linkuri către videoclipurile preferate şi de a bârfi despre ce mai fac prietenii. A avea un blog este o oportunitate de a vă exprima idei proprii, idei personale, idei diferite, de a pune în discuție subiecte, probleme şi, în mare, de a influenţa oamenii din jurul dvs. A scrie articole pertinente pe un blog înseamnă a vă cunoaște pe dvs înșivă, a vă expune convingerile, a vă autoanaliza ideile, a vă cunoaște cititorii, a-i lăsa să vă cunoască pe dvs. Înseamnă a analiza ceea ce faceţi, ce gândiți, cum reacționează ceilalți la toate acestea. Înseamnă a vă planifica un ritm de comunicare, a fi mereu alert şi atent la ce se întâmplă în jurul dvs chiar şi numai pentru a avea ce scrie, pentru că un blog are caracter personal şi, pentru a scrie mult, şi pentru a scrie bine, aveţi nevoie să fiţi inspirat. Deși sună foarte artistic, bloggingul înseamnă disciplină, înseamnă planificarea timpului şi, uneori, a subiectelor. Înseamnă, de asemenea, să găsiți cea mai bună formă de a comunica propriile idei pentru a fi înțelese de ceilalți şi pentru a atrage comentarii, păreri.
Promovarea cunoștințelor şi abilităților
Sunteți student la fizică, chimie, biologie, litere, psihologie, istorie, economie, religie? Arătați ce știţi, aratăţi cum gândiți, arătați ce puteți. Dincolo de publicațiile de specialitate unde puteți trimite articolele dvs academice, un blog poate fi locul în care să vă testaţi ideile şi teoriile, unde puteți atrage şi aduce părerile celor cu aceleași preocupări ca şi dvs. Un blog pe care să jonglaţi cu abilitățile dvs de viitor specialist într-un anumit domeniu şi unde să vă exersaţi mușchii gândirii în cele două direcții importante pentru succesul în orice domeniu: a avea idei valoroase şi a ști cum să le prezentaţi sau, cum se spune în marketing, să le vindeţi.
Lucrul în echipă şi comunitate
Postarea propriilor idei online, sub răspunderea propriului nume, într-un spațiu propriu şi despre care se știe că este al dvs, vă dă ocazia să exersaţi responsabilitatea. Ceea ce scrieţi nu va fi evaluat doar de prieteni, colegi, profesori, ci de oricine ajunge pe blogul dvs. Învățați să răspundeţi la comentarii pozitive, negative, mai mult sau mai puțin acide, să dezbateți idei, să răspundeți la contraziceri, să vă susțineți propriul punct de vedere şi să vă asumaţi ceea ce scrieţi. Nu vă apucaţi de blogging dacă primul pas va fi să întrebați despre ce să scrieți. Blogul este un instrument şi nu un scop. Dacă v-am pus pe gânduri şi vreți să încercați, vă așteptăm pe www.ucoz.ro unde, alături de multe teme frumoase şi mai multe module interesante, puteţi să faceţi cu blogul dvs exact ceea ce vă doriţi. A, şi găzduirea este inclusă, tot gratuit.
10 Comentarii