Protocolul HTTPS este un instrument de securitate extrem de important pentru transmiterea informațiilor confidențiale, are o influență pozitivă asupra clasificării în cadrul motoarelor de căutare și este, de cele mai multe ori, necesar pentru majoritatea site-urilor autorităților sau organizațiilor.
Utilizatorii care au achiziționat unul dintre abonamentele Bază, Optim, Maxim sau Magazin au posibilitatea de a instala un certificat SSL și, astfel, să activeze protocolul HTTPS.
Această opțiune este disponibilă pentru website-urile care au următoarele
subdomenii:
*.ucoz.ru, *.ucoz.com, *.ucoz.net, *.at.ua și *.3dn.ru
Conectarea unui certificat SSL este disponibilă atât pentru domenii, cât și pentru subdomenii. Mai jos puteți afla cum să achiziționați și să conectați un certificat SSL.
* Dacă aveți un domeniu personalizat, trebuie să achiziționați un certificat SSL pentru activarea HTTPS. Dacă website-ul dvs. are unul din următoarele subdomenii – .ucoz.ru, .ucoz.com, .ucoz.net sau .3dn.ru – nu este necesară achiziționarea unui certificat - acesta va fi conectat automat!
Ce este HTTPS? De ce website-urile au nevoie de el?
HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure) este un protocol pentru comunicarea în siguranță prin intermediul unei rețele de calculatoare. Informațiile transmise prin HTTPS sunt criptate cu ajutorul protocoalelor SSL sau TLS.
Pe scurt, înseamnă că atunci când realizați diferite acțiuni pe internet, de exemplu navigați pe un website sau adăugați o imagine pe propria pagina din cadrul rețelelor sociale, inițiați un transfer de informații între calculatorul dvs. și server. În general, HTTP este utilizat pentru astfel de transferuri de date. O astfel de metodă este destul de confortabilă și utilizată la scară largă, dar are un dezavantaj major și anume absența datelor criptate dintre computerul dvs. și server. Acest aspect nu este important dacă doar deschideți un website în browser-ul dvs., dar este vitală atunci când e vorba de un transfer de date confidențiale precum nume de utilizator, parolă, datele cardului bancar etc. Aceste informații pot trece prin zeci de noduri intermediare până ajung la server, iar absența criptării poate duce la furtul datelor într-un astfel de nod intermediar.
HTTPS garantează criptarea tuturor informațiilor transferate și securitatea acestora de la calculatorul dvs. până la server. Fiecare browser modern permite utilizarea HTTPS.
HTTPS și SEO
Din moment ce HTTPS vă asigură un grad ridicat de securitate, acesta are un impact pozitiv asupra rezultatelor din cadrul motoarelor de căutare. De exemplu, Google, ia în considerare protocolul HTTPS în cadrul algoritmilor pentru stabilirea rangului la căutare.
Foarte probabil, în viitor, motoarele de căutare vor prefera website-urile cu protocol HTTPS, în locul celor cu HTTP.
Mai multe informații despre HTTPS
Există o nouă opțiune în tab-ul Securitate care vă permite să vă instalați propriul certificat SSL și să activați protocolul HTTPS.
De unde pot achiziționa un certificat SSL?
Puteți achiziționa un certificat SSL de la orice Autoritate de Certificare (CA) .
Care este certificatul potrivit pentru website-ul meu?
Certificatul pentru validarea domeniului este mai mult decât suficient pentru majoritatea website-urilor. Astfel de certificate validează domeniul și are o procedură simplă de emitere.
Ce trebuie să fac după achiziție?
După ce un certificat a fost emis, trebuie să salvați fișierul cu cheia privată (cu extensia .key) și fișierele certificatului (de obicei au extensia .crt) oferite de către Autoritatea de Certificare aleasă. Acestea sunt reprezentate de fișiere text obișnuite. Conținutul acestor fișiere trebuie copiat și introdus în câmpurile corespunzătoare din cadrul secțiunii Configurare SSL.
Cum știu că website-ul meu funcționează cu HTTPS?
După instalarea cu succes a certificatului, website-ul dvs. va fi disponibil la adresa https://website_ul_dvs. De asemenea, va apărea imaginea unui lăcățel verde în bara de adresă:
Ar trebui să activez redirecționarea de la HTTP la HTTPS?
Vă recomandăm să nu activați opțiunea "Dezactivează redirecționările automate către HTTPS", deoarece poate afecta partea de SEO. Puneți să o activați doar dacă trebuie să realizați modificări la codul website-ului pentru funcționarea corectă a HTTPS.
La ce folosește opțiunea "Nu permite HTTP pentru link-urile conectate"?
Această opțiune nu va permite utilizatorilor website-ului să utilizeze link-uri imagine (de exemplu în comentarii) care nu pot fi încărcate prin protocolul HTTPS.