5 elemente de bază în crearea unui site
Dacă v-aţi propus să faceţi un site web în cadrul propriului proiect sau al unei alte persoane, trebuie să ştiţi că sunt câteva elemente de bază care vă vor ajuta sa creaţi un site eficient: orientarea catre vizitatori, utilizarea graficelor si pozelor, formatarea fonturilor, designul şi bineînţeles publicitatea.

Orientarea către vizitatori

Principala grijă a unui webmaster sunt vizitatorii, site-ul nefiind realizat pentru satisfacerea unor nevoi directe, personale sau pentru ale unui client, ci pentru vizitatori. Scrieţi textul pentru aceştia, iar apoi pentru motoarele de căutare. Google apreciază cel mai mult textele scrise pentru vizitatori, deci prindeţi doi iepuri dintr-o lovitură. Testaţi site-ul pe cât mai multe browsere şi sisteme de operare, este necesar de a-i asigura o vizibilitate cât mai bună.

Design

Înainte de a ceda tentaţiei de a creea ceva unic, întrebaţi-vă daca este necesar şi dacă serveşte scopului. Deşi originalitatea este la mare căutare, cei mai mulţi vizitatori de site-uri se simt cel mai confortabil cu ceea ce cunosc. Deci, pe cât posibil este recomandabil să rămâneţi la formate simple de design. Aveţi grija cum folosiţi spaţiile albe, precum şi pozele/graficele în design. Sunt parte componentă şi nu trebuie neglijate ci intregrate cu cea mai mare grijă.

Graficele şi pozele

Recomandăm folosirea imaginilor de dimensiuni medii, pentru că site-urile care se încarcă greu nu au foarte mare succes. Aveţi grijă să folosiţi mereu imagini de calitate. Folosiţe imagini relevante subiectului, care să susţină textul. Optimizaţi imaginile pentru Google şi evitaţi folosirea de imagini care clipesc, se rotesc, sar în sus, etc. Nu e nevoie de efecte speciale pentru a transmite un mesaj, doar de o poză relevantă şi de foarte bună calitate.

Fontul

Este indicat să folosiţi fonturi standard, disponibile tuturor utilizatorilor şi care nu necesită instalare specială. Evitaţi să folosiţi prea multe tipuri de fonturi şi formatări. Limitaţi-vă la 2 sau 3 familii de fonturi în tot site-ul şi nu exageraţi cu culorile, dimensiunile şi variantele de culori folosite.

Publicitate

Alegeţi variantele de publicitate care se potrivesc cu designul site-ului. Selectaţi reclamele relevante pentru site-ul dvs, pentru a-l menţine atractiv şi oferi o rată ridicată de click. Trebuie să ştiţi că vizitatorii nu vin pe site-ul dvs pentru reclame ci pentru informaţii sau materiale relevante. Astfel, recomandăm să evaluaţi bine spaţiul pe care vreţi să-l alocaţi pentru reclame pe site-ul creat.
3 Comentarii
avatar
1 maia • 19:27, 27 Iunie 2012
Ce inseamna muzica in viata noastra? cel putin pentru mine inseamna un stil de viata un loc in care poti sa te dezlantui de toate lucrurile rele. Fara muzica nu poti trai, fara putina fericire .
avatar
2 Raver • 21:09, 29 Iunie 2012
uCoz este un loc unde poţi pune în mişcare pasiunea pentru muzica, mai ales că poate fi îmbinată cu cea pentru scris.
avatar
3 Alexandra • 16:04, 10 Decembrie 2012
Tare !!!
Comentariul dvs
ComForm">
avatar