5 reguli la alegerea unui nume domeniu
Un pas foarte important în crearea unui site web este alegerea unui nume de domeniu potrivit. Numele domeniului are rolul de a reprezenta site-ul, de a-i exprima și susține imaginea, precum și de a facilita accesul vizitatorilor printr-o formă simplă, ușor de memorat și de tastat. Mai departe, vă prezentăm câteva caracateristici de care trebui să țineți cont la alegerea numelui de domeniu.

Ușor de ținut minte și de tastat O caracteristică importantă pentru numele domeniului ales este aceea de a putea fi foarte ușor de memorat și de tastat, ceea ce înseamnă: • Să fie cât mai scurt (numele de domeniu scurte sunt mai ușor de reținut și tastat) • Să conțină cuvinte care se rețin ușor și sunt facil de tastat • Să fie cât mai simplu

Să fie o extensie de domeniu cunoscută .com, .ro, .eu, etc. Aveți grijă ce extensie de domeniu alegeți. Dacă site-ul web are ca piață țintă România, cel mai bine este să alegeți un domeniu .ro, deoarece Google consideră aceste site-uri mai relevante pentru căutarile realizate din Romania.

Unic Alegeți un nume de domeniu care să fie unic și ușor de diferențiat. Dacă ați descoperit o variantă de nume foarte faină și există deja ceva foarte asemănător pe Internet, puteți avea probleme datorită confuziilor care pot apărea. Unicitatea este o condiție foarte importantă pentru a vă putea creea și dezvolta notorietatea/imaginea, iar implicit de a atrage vizitatori.

Cratime și cifre Evitați folosirea cratimelor și cifrelor în cadrul numelui de domeniu. Acestea îngreunează atât citirea cât și reamintirea.

Branding Evitați să folosiți ca denumire a domeniului o inșiruire de cuvinte. Incercați să vă evidențiați printr-un nume distinctiv și reprezentativ, care sa contribuie la dezvoltarea imaginii site-ului, precum și să reprezinte bazele pentru crearea unui brand.
5 Comentarii
avatar
1 Alexandru • 16:51, 03 Septembrie 2012
Buna Ziua!M am inscris si eu de curand pe site ul dvs in dorinta de a mi face un site.M am inregistrat iar dupa comfirmarea email-ului am fost directionat in WEBTOP..pe UNET pt a concepe sit ul respectiv,problema este ca nu imi da voie sa inregistrez site ul.Am scris nemele site ului,am introdus codul de siguranta,am fost de acord cu termenii si conditiile...iar cand dau inregistrare imi da eroare si imi afiseaza in partea dreapta jos a ecranului urmatoarele:"Folositi doar caractere "a-z"sau "0-9".Ce inseamana asta...si ce as putea face...am gresit eu ceva?Astept un raspuns.Va Multumesc!
avatar
3 Raver • 19:54, 11 Septembrie 2012
Bună ziua. Înseamnă ca ați introdus alte caractere în cadrul numelui site-ului, altele decăt "a-z" sau "0-9". Vă rugăm să folosiți aceste caractere de mai sus. Pentru ajutor în dezvoltarea site-ului vă sfătuim să folosiți http://www.faq.ucoz.ro și http://www.forum.ucoz.ro
avatar
2 stefania • 18:37, 06 Septembrie 2012
super site
avatar
4 Ioana • 16:32, 10 Ianuarie 2013
Am si eu o problema - cand ma autentific nu pot gasi ce am realizat in ziua precedenta. M-ati putea ajuta?
avatar
5 Raver • 05:22, 13 Ianuarie 2013
Dacă modifici din Administrare design/șabloane, adu-ți aminte să salvezi tot ce ai modificat apăsând butonul "Salvare".
Comentariul dvs
ComForm">
avatar