Bun venit celor 2 milioane de website-uri!
Avem plăcerea să anunțăm încă un eveniment foarte important pentru comunitatea uCoz de pretutindeni. După cum probabil știați, la începutul lui 2012 am achiziționat rețeaua românească de bloguri HaiPa, una dintre primele de acest fel din online-ul românesc. De data aceasta, a avut loc o tranzacție în Rusia, unde am preluat de la Yandex, leader-ul motoarelor de căutare din Rusia și cel de-al 4-lea mondial, Narod, serviciul său de creare și găzduire gratuită a website-urilor. Cu această ocazie, ne-am întărit poziția în piața vorbitoare de limba rusă, devenind leader-ul absolut al pieței.
Narod a fost pornit la începutul anilor 2000 de către Yandex și a reușit să ajungă în Top10 cele mai vizitate website-uri din RuNet, fiind una dintre primele opțiuni în crearea unui website gratuit pentru vorbitorii de limba rusă.
În urma parteneriatului stabilit, circa două milioane de website-uri sunt în proces de transfer, estimându-se ca acesta să se finalizeze la sfârșitul lunii Martie.

“Unele servicii satelit ale giganților, precum GeoCities al Yahoo, cel mai mare serviciu de găzduire gratuită la vremea sa, ori Boom.ru de la Mail.ru s-au închis, iar utilizatorii s-au găsit în postura de a nu-și salva sau transfera proiectele. Dat fiind situația, Yandex a abordat o strategie mai bună, aceea de a identifica un partener capabil să preia responsabilitatea utilizatorilor săi existenți. Astfel, aceștia își vor continua călătoria în dezvoltarea website-urilor precum și explora opțiunile adiționale pe care le oferă platforma noastră” a declarant Evgeny Kurt, CEO-ul uCoz.

Conform declarației lor, Yandex a decis să renunțe la continuarea proiectului Narod deoarece, conform trendurilor tehnologice actuale, s-a constatat că utilizatorii preferă menținerea activă a unui profil într-o rețea socială, decât a unui website personal. Astfel, cei care doresc să creeze un website, blog, forum sau magazin online, au nevoie de instrumente mai complexe pentru a-și îndeplini obiectivele, de aceea uCoz a reprezentat soluția perfectă.
Ne rămâne să le urăm bun venit celor două milioane de oaspeți sosiți și să le facem noua experiență cât mai plăcută. Cu această mare responsabilitate, dorim să vă confirmăm dedicarea pe care o avem pentru utilizatorii din toată lumea și să vă asigurăm de suportul nostru pentru îndeplinirea viselor voastre din online.
Comentariul dvs
ComForm">
avatar