Cheia viitorului: design-ul de tip responsive!
Probabil aţi auzit cel puţin o dată de web design, şabloane sau design de tip responsive. Ce legătură au acestea cu uCoz şi de ce trebuie să ne gândim la modul în care website-ul este afişat pe dispozitivele mobile?

Mai jos veţi găsi câteva cifre interesante, precum şi modalităţi în care vă puteţi transforma website-ul într-unul cu design responsive.



Responsive web design (RWD) este o abordare în web design, având ca scop crearea de website-uri ce oferă o experienţă vizuală optimă – citirea uşoară şi navigarea prin paginile acestora, având nevoie doar de un minim de acţiuni cum ar fi: redimensionare, panoramă şi derulare (scroll) – utilizând o gamă variată de dispozitive (calculatoare de tip desktop, laptop-uri, telefoane mobile, tablete) pentru accesarea sa.


În Europa de Est, inclusiv România, PC-ul încă domină ponderea dispozitivelor utilizate pentru accesarea internetului, însă trendul este unul descendent, odată cu creșterea popularității smartphone-urilor și tabletelor. Astfel, în 2013 se anticipează că numărul celor care accesează internetul de pe mobil va depăși numărul celor care utilizează un PC pentru a se conecta la internet. Am ajuns în perioada internetului mobil!

Volumul traficului mobil (fără a include tabletele) la nivel mondial a crescut cu aproape 16% din iunie 2013. Bineînţeles, aceste cifre sunt în continuă creştere, deoarece internetul mobil este din ce în ce mai des utilizat şi ignorarea acestui aspect ar reprezenta o neatenţie considerabilă.



Dacă aveţi un magazin online, pierderea datorată neplăcerilor aduse de cumpărături realizate prin intermediul unui dispozitiv mobil, poate ajunge până la 3-4%. Nu pare un procent mare, însă în momentul în care convertim procentul în bani, cu siguranţă veţi ajunge la concluzia că se merită să aveţi un magazin responsive. Aşadar, cum puteţi transforma website-ul dvs uCoz într-unul responsive? Iată câteva modalităţi:

1. Dezvoltaţi (sau cumpăraţi) un design responsive unic (pe care să-l instalați ulterior pe website-ul dvs uCoz).

În cazul dezvoltării de către dvs a acestuia, veţi putea controla procesul, având posibilitate de a face modificările necesare pentru a obţine rezultatele dorite. Bineînţeles, această metodă este una destul de costisitoare şi există întotdeauna riscul ca rezultatul obținut să nu fie cel așteptat. În cazul achiziţionării unui şablon gata personalizat, puteţi vedea de la bun început rezultatul, dar vor fi necesare anumite cunoştinţe pentru a transfera design-ul pe website-ul uCoz.

2. Aşteptaţi încă puțin actualizările şabloanelor standard uCoz.

Multe din şabloanele uCoz nu mai au un design de actualitate. Din acest motiv, echipa de dezvoltare uCoz lucrează continuu la un nou set de design-uri moderne şi cu stil, ce vor fi disponibile gratuit tuturor utilizatorilor uCoz. Actualmente nu se ştie data exactă a lansării acestora, dar avem un preview ce prezintă cum ar putea arată un website imediat după crearea sa:



Toate design-urile noi vor fi responsive, adică vizitatorii vă vor putea accesa fără probleme website-urile prin intermediul dispozitivelor mobile, iar versiunea PDA a site-ului va fi de domeniul trecutului.

Putem fi siguri de faptul că viitorul aparţine internetului mobil, care va domina. Şi, cu siguranţă, ne dorim ca vizitatorii să se poată bucura de website-ul creat indiferent de dispozitivul utilizat pentru accesarea acestuia!
Comentariul dvs
ComForm">
avatar