Cum să alegem culorile pentru un site de firmă
În ziua de astăzi, o prezență online este imperios necesară în cazul unei afaceri, mici sau mari, astfel încât multe firme își creează pagini web. Fie că realizați un website pentru firma dvs folosind uCoz, fie pentru un client care vrea un site pentru firma sa și v-a solicitat acest lucru, exista mai multe aspecte de care trebuie să ținem cont. Astfel, între elementele de bază pe care trebui să le stabiliți atunci când creați un site web, fie că îl realizați de la zero, fie că personalizați un șablon predefinit, este paleta de culori. În cazul în care aţi creat un logo pentru firma dvs, paleta de culori este deja pe jumătate stabilită pentru că logo-ul dă tonul. Dacă însă nu aveți un logo, trebuie să formați paleta de culori de la 0. Ca şi în orice altă decizie vă puteți folosi de câteva criterii care să vă ajute să alegeți.

Orientați-vă către culorile naturale - Sunt mai plăcute ochiului în general şi din acest motiv mai ușor de gestionat în cadrul site-ului. Alegeți culori simple şi sigure pentru browsere – încercați să folosiți culori din gama celor sigure pentru browsere, deși e o gamă limitată, veți avea rezultate mult mai bune cu ele. Contrast puternic între text şi background – În cele mai multe website-uri, textul este foarte important pentru că include informații care trebuie să ajungă la vizitatori. Din acest motiv este indicat ca între text şi background să existe suficient contrast pentru a putea fi citit ușor dar în același timp contrastul să nu obosească ochii.

Folosiți instrumente online – Ca pentru orice alt subiect în domeniul webdesignului, şi pentru alegerea culorilor există variate unelte pe Internet pe care le puteți folosi pentru a alege paleta potrivită, cum ar fi: Kuler (http://kuler.adobe.com), Colorotate (http://www.colorotate.org/), Colourlovers (http://www.colourlovers.com/).

Țineți cont de vizitatorii dvs – Site-ul creat va avea o anumită piață țintă de care trebuie să țineți cont în alegerea culorilor pentru site (vârsta: copiii preferă culorile vii, strălucitoare, în timp ce persoanele în vârstă le preferă pe cele pastelate, venit – cercetările arată că persoanele cu venituri mai scăzute răspund la culorile primare în timp ce grupurile cu venituri mai ridicate răspund la culori mixte precum mov).

Țineți cont de domeniul firmei – Este important să țineți cont de ceea ce va prezenta site-ul dvs atunci când alegeți culorile. Vedeți care sunt tendințele pentru domeniul dvs. Inspirați-vă din ce s-a făcut înaintea dvs în domeniu dar, cel mai important, diferențiați-vă!
1 Comentarii
avatar
1 madalina • 23:04, 10 Octombrie 2013
f dragutz
Comentariul dvs
ComForm">
avatar