Cum se instalează o temă externă în sistemul uCoz?
Vreți sǎ creați un website gratuit pe uCoz şi nu vă puteţi hotǎri la niciuna din sutele de teme oferite de platformǎ? Sigur gǎsiți ceva potrivit pe un site extern, existând suficiente resurse pentru a avea de unde alege teme de calitate, numǎrul lor crescând permanent. Dacǎ ați gǎsit ceva interesant care nu face parte din lista de teme uCoz din Panoul de control, iatǎ cum se poate instala în câteva minute şi cu ușurință o astfel de temă.

Pasul 1 : Tema

Descărcați şi salvați tema. Majoritatea fişierelor de acest tip sunt arhivate, prin urmare dezarhivați-l înainte de a începe lucrul.

Pasul 2 : Indexul

Primul pas constă în identificarea şi copierea index-ului temei. Poate fi un fişier text sau html, cu denumirea de index, sitepages sau oricare alt nume considerat potrivit de programatorul care a făcut şablonul. Dacă nu vă pricepeți la programare, îl poţi identifica prin eliminare (nu e un document care să se numească readme sau care să denumească o componentă a temei). Veți găsi în conţinutul său termenii footer, header, body şi începutul arată cam așa :

Burnout Deschideți-l şi copiați toată sintaxa cu Ctrl+A, Ctrl+C. Deschideți apoi din meniu, secţiunea Design, opţiunea Constructor şablon. Ctrl+V în fereastra de sintaxă pentru a introduce ce ați copiat din fişierul text.

Pasul 3 : CSS-ul

Deschideți documentul .css din fişierul temei şi copiați conţinutul. Mergeți în secţiunea Design, opţiunea Administrarea design-ului (CSS). Înlocuiți tot CSS-ul din fereastră cu ce ați copiat din cadrul noii teme.

Pasul 4: Încărcați pozele

Deschideți Panoul de Control şi Managerul de fişiere. Creați fişierul pentru poze. Atenţie ! Este important să folosiți aceeaşi cale ca și cea existentă în folderul temei pe care ați descărcat-o. De exemplu, dacă în folderul descărcat imaginile se găsesc în folderul Images/design19, trebuie să creați fişierul Images în care creați apoi fişierul design 19 în care încărcați pozele. Deschideți fişierul nou creat şi încărcați toate pozele din cadrul temei pe care vreți să o instalați.

Pasul 5 : Completare

Încărcați oricare alte fişiere şi documente care mai sunt în fişierul temei. Aveți grijă ca poziţionarea să fie la fel. Gata, ați creat un nou site gratuit cu cea mai potrivită temă.

Dacă ați încărcat tema şi nu se văd imaginile, verificați dacă în index calea către poze este precizată corect (Ctrl+F numele fişierului cu imaginile şi verificați dacǎ succesiunea fişierelor este scrisǎ corect). Spor la creativitate!
4 Comentarii
avatar
1 laura • 15:55, 24 Septembrie 2012
Buna ziua,

Am citit acest articol, pentru ca ma intereseaza cum sa pun o tema descarcata de pe un alt site in ucoz, insa nu ma descurc.
Va rog sa ma ajutati, e foarte important.

Cu stima,
Laura
avatar
2 Raver • 20:09, 10 Decembrie 2012
Scuze pentru întârzierea în răspuns. Aici este un video în care se explică modalitatea de instalare a unei teme externe în uCoz: http://www.youtube.com/watch?v=Du_Zp7k7ZnE
avatar
3 Cipri • 05:05, 13 Iulie 2013
Imi poti spune cum se poate schimba tema variantei mobile?
avatar
4 Raver • 14:50, 30 Mai 2014
Dacă dorești un șablon/template adaptat pentru mobil poți încerca una dintre cele 24 de teme lansate la începutul acestui an. Acestea sunt template-uri de tip responsive, care se adapteaza ecranului tabletelor, dar și smartphonurilor!
Comentariul dvs
ComForm">
avatar