Impresii după aproape 7 ani de uCoz
Actualizare modul Albume Foto

Reluăm seria interviurilor cu utilizatorii noști iar astăzi avem plăcerea să vi-l prezentăm pe Marian, aka yce pe Forum, unul dintre cei mai vechi utilizatori ai platformei uCoz din România.

uCoz: Spune-ne câteva cuvinte despre tine: de unde eşti, încotro te îndrepţi şi când te-ai alăturat comunității uCoz?

Marian: Salutare tuturor! Eu sunt Marian, am acuşa 24 de ani şi sunt din oraşul Iaşi.
Eram un puştan ce mergea la şcoală, după care jucam popularul joc Counter Strike, până într-o zi când mi-am făcut propriul server de Cstrike şi propriul clan, fiind nevoit să creez un forum unde să adun jucătorii pasionaţi. Pe atunci nici nu ştiam ce este un forum, dar printr-o recomandare am nimerit pe ucoz şi, dacă nu mă înşel pe atunci era doar în limba Rusă, sau cel puţin nu era în Română. Cu ajutorul celor de pe forum-ucoz şi cu google translate am colectat informaţii şi într-un final am descoperit o parte din sistem. În prezent mă simt minunat câştigând proprii mei bani lucrând independent după propriul program şi propriile reguli, am un angajat şi scopul este să mă extind cât mai mult.

uCoz: De când ai început să utilizezi platforma şi care a fost primul proiect realizat?

Marian: Am început să utilizez foarte intens ucoz undeva prin anul 2007, atunci când am reușit să am propriul server de Counter Strike şi un Site de pe care utilizam forumul. După ceva timp mi-am creat un alt site multimedia care se numea filmesimuzica.ucoz.com, mă bucuram de vizitatori și pur şi simplu mă fascina că peste 6.000 de persoane colectau informaţii de pe site-ul meu. Următorul an am urcat încă un nivel am fost printre primii care au creat un site de filme online, aveam extrem de mulţi vizitatori şi atunci am câştigat primii bani din reclame. Am devenit un puştan independent, până într-o zi când am aflat că sunt şi invidioşi în acest sistem. Dintr-o greșeală personală, am descărcat un virus trimis de un utilizator care în câteva minute toate proiectele era "pe numele lui", pentru că îmi aflase toate parolele. Într-un final am recuperat site-urile dar era prea târziu, deja devenise un lucru ilegal să urci filme online şi m-am reorientat spre activități legale.



uCoz: Eşti unul dintre cei mai vechi utilizatori uCoz din România. Care sunt cei mai importanţi factori care te-au făcut să rămâi fidel sistemului, deşi există numeroase platforme pentru creare de site-uri web, atât de tip cms instalabil cât şi hosted cms (cloud saas), precum uCoz?

Marian: În primul rând simplitatea cu care am creat primul website, având zero cunoştinţe în acest domeniu. Faptul că pot face orice pe această platformă şi faptul că în fiecare an aduceţi schimbări majore benefice utilizatorilor de website-uri. De asemenea, faptul că îmi câştig existenţa din creare de website-uri plătind o sumă nesemnificativă pentru aceste servicii, mă face să nu am nevoie de altceva.

uCoz: Care crezi că sunt cei mai importanţi 3 factori pentru succesul unui proiect web (fie el website de prezentare, blog, magazin online).

Marian: Primul şi cel mai important este conţinutul - fără un conţinut unic creat de tine nu ai cum să ai succes. Al 2-lea factor este să-ţi alegi o nişă de care să-ţi placă şi ţie - dacă ţie îţi place ce creezi, atunci şi vizitatorii vor fi mulţumiţi. Al 3-lea este să ai răbdare, pentru că indexarea unui site durează ceva timp. Între timp, trebuie să profiţi la maxim şi să faci conţinut fără să te plictiseşti - succesul vine când nu te aştepţi.

uCoz: Poţi să ne spui cam câte site-uri ai realizat în sistemul uCoz şi cam ce fel de subiecte ai abordat?

Marian: Sunt foarte multe - de-a lungul timpului am creat multe site-uri personale cât şi pentru diferiţi clienţi - pentru mine am ales în general nişe de care să-mi placă şi care se caută: video, ştiri, TV, muzică.

uCoz: Din punct de vedere tehnic, dat fiind experienţa pe care o ai în utilizare, care sunt cele mai importante tipuri de proiecte pentru care uCoz poate fi utilizată cu succes?

Marian: Ucoz permite crearea oricărui tip de proiect chiar şi a unui magazin online complet, cu limitări foarte mici. Succesul depinde şi de imaginaţia webmaster-ului.

U: Ce sfat ai oferi freelancerilor sau agenţiilor de web-design care doresc să creeze website-uri pentru clienţii lor utilizând platforma uCoz?

Marian: Avantajul cel mai mare folosind ucoz este acela că poţi testa, învăţa, creea şi administra site-uri cu foarte puţini bani, motiv pentru care poţi fi cel mai ieftin freelancer de pe piaţă cu cel mai mare profit.
Să reamintim, uCoz oferă găzduire gratuită la pachet cu trafic și spațiu nelimitat, pe lângă faptul că poți să atașezi domeniu unui site complet gratuit, probabil singurul sistem de pe piață care permite acest lucru.

U: Mulțumim Yce și mult succes în continuare! (Mai ales la Concursul uID.me care tocmai se desfășoară)!

10 Comentarii
avatar
-1Spam
1 alex • 21:36, 13 Februarie 2014
cum de faci atatea voturi frate ???
avatar
2 Marian • 21:40, 13 Februarie 2014
"iar la întrebarea "care sunt cei mai importanți 3 factori de succes pentru un proiect web"
Cu ce a avut succes?
avatar
3 Raver • 16:47, 14 Februarie 2014
Nu am spus că ar avea succes, noi ne-am referit la vechimea și, automat, experiența lui Marian în utilizarea platformei. Cu toate acestea, atunci când faci doar ceea ce îți place și, în plus asta îți asigură o existență mai mult decât decentă, acest lucru se cheamă, în termeni populari ... succes.
avatar
5 Marian • 22:36, 14 Februarie 2014
Vechimea nu îți garantează neapărat succes, mai degrabă munca si devotamentul.
avatar
7 Raver • 15:05, 17 Februarie 2014
Perfect de acord. Marian e printre cei mai vechi membri uCoz din .ro și sperăm noi că și mulțumiți de platforma uCoz. Cât despre succes, acesta e relativ. Cel mai important e să fim fericiți și mulțumiți cu ceea ce facem, cu rezultatele muncii pe care o depunem constant.
avatar
4 Marian aka yce • 20:03, 14 Februarie 2014
Marian, daca te referi cu ce site-uri , succes am avut cu site-uri care le fac din pasiune si prefer sa nu le public pe forumuri,daca te referi la ce fel de succes,eu il numesc succes,deoarece putini oameni au norocul pe care il am eu.

alex: de-a lungul perioadei am strans un numar destul de mare de prieteni virtuali si dupa cum se observa ma ajuta foarte mult si le multumesc,dar eu mi-as face griji la davor,care vine foarte tare din spate :)
avatar
6 Marian aka yce • 17:56, 15 Februarie 2014
alex dar tu cu de faci atatea voturi intr-un timp atat de scurt ?
avatar
8 Raver • 15:15, 17 Februarie 2014
Marian, e mai bine să lăsăm polemica între utilizatori și să ne concentrăm asupra lucrurilor bune din ceea ce facem. Știi cum e, lăsăm faptele să vorbească.

Cât despre voturi, monitorizăm modalitatea de votare și, în cazul observării unor inadvertențe în proces vom descalifica utilizatorul respectiv. Cu toate acestea, nu vom comunica acest lucru decât la încheierea votării  smile
avatar
9 Denisa • 13:11, 19 Februarie 2014
Felicitari Marian!
avatar
10 Marian aka yce • 12:54, 20 Februarie 2014
Multumesc Denisa,mult succes si tie.
Comentariul dvs
ComForm">
avatar