Despre Editorul de Pagini

Modulul Editorul de Pagini a fost creat pentru a permite realizarea de pagini statice1, oferind în același timp posibilitatea utilizatorilor de a introduce codurile de sistem uCoz ($CODE$), în cadrul proiectelor personale. Toate paginile create prin intermediul acestui modul au, în mod implicit, aceeași structură pentru design ca și restul site-ului; așadar, acestea vor include antetul, subsolul și orice bară laterală.
 
Imaginea de mai jos indică șablonul ce se aplică paginilor create prin intermediul Editorului de Pagini:
 

Prin intermediul acestui modul, aveți posibilitatea de a crea pagini ce afișează șablonul standard, dar și de a realiza până la 20 de pagini cu șabloane personalizate. Procesul de creare a unei pagini este destul de simplu și direct, pentru a oferi mai mult timp utilizatorului de a se concentra asupra conținutului. Pentru a adăuga o pagină nouă, accesați Panoul de Control al site-ului dvs -> Editorul de Pagini -> Administrarea paginilor -> Adaugă pagină nouă.

Aici aveți posibilitatea de a stabili și restricțiile pentru diferitele grupuri de utilizatori.

 

Crearea & modificarea șablonului unei pagini personalizate

Așa cum am specificat anterior, la crearea unei pagini noi, se aplică în mod implicit același șablon ca cel din cadrul Paginile site-ului. Dacă doriti să utilizați un șablon personalizat este suficient să activați opțiunea Aplicați propriul șablon pentru această pagină.

Notă: Întregul Conținut al paginii pe care-l adăugați este afișat prin intermediul codului $CONTENT$, în cadrul șabloanelor Editorului de Pagini.

Important: Puteți crea până la 20 de pagini ce utilizează un șablon personalizat.

Dacă aveți deja creată o pagină pe care doriți să aplicați un șablon personalizat, accesați secțiunea Modificarea conținutului paginii - aceasta vă permite să modificați conținutul și setările paginii, prin selectarea uneia dintre iconițele prezentate în imaginea de mai jos:

În momentul în care ați deschis fereastra Modificarea conținutului paginii bifați opțiunea Aplicați propriul șablon pentru această pagină, apoi dați click pe butonul Salvează.

După ce ați creat un șablon personalizat, pe pagină va fi în continuare afișat șablonul existent în Paginile site-ului până veți face modificările necesare în cadrul Panoului de Control -> Editor de Pagini -> Administrarea paginilor.

Trebuie să țineți cont de faptul că paginile cu șabloane personalizate vor avea o iconiță afișată în dreptul acestora, pentru a vă permite să accesați direct Editorul de Șabloane. De asemenea, în cadrul secțiunii Personalizați design-ul din Panoul de Control, fiecare șablon personalizat este afișat sub Editor de pagini.

Acum puteți modifica șablonul paginii, după preferințe.

 

Aplicarea unui design personalizat pe pagina principală

Pentru a aplica un șablon personalizat pe pagina principală a website-ului personal, accesați Panoul de Control > Setări > Setări standard. În cadrul opțiunii La deschiderea paginii principale, redirecționați către: selectați Pagina principală. Astfel, toți utilizatorii vor fi redirecționați către pagina principală a modulului Editorul de Pagini.

Apoi, mergeți în Panoul de Control > Editorul de Pagini > Administrarea paginilor.

Accesați secțiunea Modifică informațiile pentru pagina principală și asigurați-vă că ați bifat opțiunea Aplicați propriul șablon pentru această pagină. Ulterior, puteți modifica șablonul paginii principale după preferințe, iar acestea nu vor afecta celelalte pagini ale website-ului.

Mai jos aveți un exemplu de website creat prin intermediul uCoz ce utilizează o pagină principală personalizată:

1 Paginile statice nu au un conținut dinamic. Un exemplu ar fi paginile care au același conținut (includ doar text & imagini)..

Voi ce experiență ați avut cu Editorul de Pagini? Dacă ar fi să-i aduceți o îmbunătățire, care ar fi aceasta?

7 Comentarii
avatar
1
1 Anonim • 13:03, 13 Februarie 2015
Bun tutorial! smile
avatar
1
2 Whisper • 19:25, 13 Februarie 2015
Basic stuff - un articol foarte bun pentru cei noi veniti in sistem (welcome on board fellows  happy )

Am avut nevoie in trecut sa pot creea 3 astfel de pagini cu texte in RO,EN
si FR, dar intr-un final m-am descurcat folosind diverse module  smile .
Exista minusuri (ca la orice CMS), dar exista libertate multa si poti improviza daca ajungi sa cunosti indeajuns de bine sistemul + ca se vad update-uri constant si asta ma multumeste.
Felicitari echipei!
avatar
0
3 Raver • 19:57, 13 Februarie 2015
Ca de obicei, mulțumim pentru suport! Anul acesta vor mai urma actualizări multiple, iar bomboana de pe tort va fi cu siguranță lansarea noului Panou de Control care va face lucrul cu platforma mai ușor și mai plăcut. Așa va fi pentru toți utilizatorii, dar mai ales pentru cei începători care, cel puțin la început, au nevoie de mai puține opțiuni și de o interfață intuitivă.
avatar
0
4 bigblog • 22:17, 13 Februarie 2015
Referitor la noul Panou de control al sistemului, acesta va fi responsive, deci va fi complet utilizabil şi de pe telefoane mobile sau tablete smile
avatar
0
5 Raver • 22:39, 14 Februarie 2015
Noi facem tot posibilul să fie așa încă din momentul lansării oficiale deși nu promitem asta :). Tehnic vorbind, este foarte dificil să integrezi toate opțiunile pe care le oferă platforma pe ecranul unui smartphone de 4", să zicem. Printr-o aplicație de iPhone/Android se poate introduce o variantă simplificată pentru administrare/introducere intrări, altfel, mai dificil.
avatar
0
6 Marian • 01:02, 23 Februarie 2015
Raver, echipa uCoz se misca extrem de incet...
I-ar prinde bine niste modificari.
avatar
0
7 Raver • 08:50, 23 Februarie 2015
În prezent echipa este împărțită pe două proiecte majore - uCoz si noul site builder care va fi lansat la începutul lui Martie, astfel că mai pot apărea delay-uri. Marian, din punctul tău de vedere, care ar trebui să fie actualizările/inovațiile majore imediate pentru platforma uCoz?
Comentariul dvs
ComForm">
avatar