Activarea și configurarea modulului

 

Pentru a activa modul, accesaţi: Panoul de control ->Inactiv -> Statistici și dați click pe Instalează Modulul. Să începem cu setările modulului, iar cele mai importante pentru un utilizator sunt:

Există două setări disponibile doar pentru utilizatorii premium:

În cele din urmă, veți găsi opțiunile avansate:

Explicarea modulului Statistici

Pentru a accesa statisticile site-ului mergeţi la Statistici> Arată statisticile .

 

În partea de sus a paginii, veți găsi categoriile de statistici disponibile, în funcție de opțiunile activate în cadrul setărilor și perioada pentru care le vizualizați.

În partea de jos veți vedea statisticile sub formă de tabel, link-uri pentru a descărca datele în format CSV, link-ul pentru a vizualiza graficele și o listă scurtă de memento-uri ce reprezintă tipul rezultatelor statistice.

Pentru utilizatorii începători, iată lucrurile pe care ar trebui să le știți:
  • Cu excepția cazului în care site-ul dvs are zeci sau sute de accesări pe zi, e de preferat să vizualizaţi statisticile lunare sau saptămânale. Cele pe zi sunt utile numai dacă doriţi să înţelegeţi variaţia accesărilor din week-end, comparativ cu cele din timpul săptămânii.

  • Cifrele din care puteţi observa cel mai bine creşterea site-ului dvs sunt cele pentru gazde unice. De exemplu, diferențele mari între numărul de vizite și numărul de gazde unice indică, de obicei, un public loial, dar stagnant.

  • Statisticile Gazde după oră sunt utile pentru a şti care este intervalul orar în care site-ul dvs este cel mai accesat sau în care se adaugă cele mai multe mesaje noi.

  • Consultaţi în permanenţă categoria Originea vizitatorilor! Aceasta vă ajută să înţelegeţi mai bine de unde vin vizitatorii dvs, însă puteţi să şi evaluaţi eficienţa parteneriatelor pe care le aveţi cu alte website-uri.

Utilizarea altor intrumente pentru statistici

 

La final, avem și ceva interesant pentru utilizatorii mai avansați care doresc să folosească și alte instrumente pentru măsurarea statisticilor pe site-urile lor: Dacă sunteți deja un utilizator al Google Analytics, atunci puteți utiliza și acest instrument în cadrul uCoz cu ușurință, inclusiv pentru funcțiile avansate. Pentru a face acest lucru, trebuie să generați codul HTML în pagina de Google Analytics și să-l adăugați site-ului dvs. Vă recomandăm să utilizați opțiunea Personalizați design-ul pentru a adăuga codul în partea inferioară a site-ului - astfel, vă asigurați că nu este încărcat înainte ca pagina să se deschidă complet. Vă dorim la cât mai mulți vizitatori fideli pe website-urile create!

Comentariul dvs
ComForm">
avatar