uCoz: Iosif, mulțumim în primul rând că ai acceptat să participi la această scurtă discuție. Iți mai aduci aminte când și cum ai intrat în contact cu platforma uCoz?

Iosif: Mulțumesc și eu pentru invitație! Nu sunt ferm convins, dar parcă în anul 2010 am început să caut o platformă de creare proiecte online, pentru a creea cu ușurință un site web. Eu am vrut să-mi creez doar un site personal, fapt pentru care am căutat săptămâni întregi, am testat mai multe platforme gratuite, dar niciuna nu mi-a plăcut. După ceva timp, am dat de uCoz.hu. M-am uitat la câteva exemple de pe pagina principală, și am găsit și cea mai populară pagină de pe uCoz.hu în vremea aceea. Când am văzut acel site, nici nu am crezut că a fost creat gratuit. Atunci mi-am creat contul meu uCoz.

uCoz: Care sunt motivele pentru care ai ales sistemul nostru și ce ți s-a părut interesant la acesta?

Iosif: Ceea ce mi-a plăcut și îmi place în continuare la uCoz este simplitatea și funcționalitatea bogată a platformei. Poți crea cu ușurință site-uri profesionale într-un timp foarte scurt. Am fost plăcut surprins când am văzut că uCoz oferă peste 200 de șabloane absolut gratuit.

uCoz: Poți să ne spui cam câte website-uri ai creat până acum în cadrul uCoz și care este ultimul tău proiect în platformă?

Iosif: Primul meu website a fost unul personal, cum mi-am și plănuit. Între timp nu am mai avut timp de website atât de mult. În vara anului trecut m-am hotărât să o iau de la început, stabilindu-mi un obiectiv mai mare decât cel propus inițial. Am creat un mic site de întrebări-răspunsuri pe limba română însă, acest site nu a avut mare succes, de aceea am decis să-l închid. În 8 octombrie 2013 am creat un site cu scripturi și șabloane uCoz pe limba maghiară... am creat site-ul uCoz Táska (uCoz Briefcase). Acest site era de un mai mare succes, însă chiar pentru acest lucru l-am închis. Toată lumea punea întrebări legate de sistem pe site și nu pe forumul comunității uCoz. Un alt proiect de-al meu este portofoliul meu - http://bigblog.ucoz.net. Momentan (în timpul interviului) site-ul este temporar închis din cauza unui redesign. Puteți vedea o mică parte din noul design pe http://bigblog.ucoz.net/new/. Ultimele mele proiecte sunt traducerea pe limba maghiară al unor landing page-uri ale uCoz-ului, care vor fi traduse și pe română în curând.

uCoz: Începând cu sfârșitul lui 2013, ai devenit unul dintre utilizatorii care oferă suport activ începătorilor, în special pe Forum-ul vorbitorilor de limba română și maghiară. Ce te-a făcut să te implici în dezvoltarea acestor comunități?

Iosif: Cunosc sistemul uCoz destul de bine, așa că am hotărât să împărtășesc aceste cunoștințe și cu alții. Îmi place să ajut, și vorbesc la perfecție ambele limbi. Prima oară am început să ofer suport constant pe forumul comunității vorbitorilor de limba maghiară, și după aceea m-am decis să fac acest lucru și pe forumul românesc.

uCoz: Ce așteptări ai pe viitor, de la constructorul de website-uri și de la echipa uCoz în general?

Iosif: Platforma se îmbunătățește constant, apar noi funcții, și sunt sigur că nu se va opri seria actualizărilor din sistem. Îmi doresc ca pe viitor să pot lucra oficial la sistemul uCoz, iar în acest demers mă încurajează chiar și membrii echipei. Eu mă ocup mai mult cu lucrurile privitoare la uCoz-ul maghiar. Îmi place să sprijin comunitatea uCoz și să ajut pe utilizatorii care au probleme în timpul creări site-ului. Îmi doresc ca, pe viitor, să fiu implicat cu drepturi depline în comunitatea de limbă maghiară, respectiv să devin administrator al forumului.

uCoz: Ce sfaturi poți oferi pentru viitorii utilizatori, precum și celor care vor să intre în lumea celor care creează de la 0 website-uri, magazine online, bloguri, etc?

Iosif: Elementele de bază al unui website sunt designul, usability şi conținutul. Designul trebuie să fie atrăgător, să fie pe placul tuturor, şi un alt factor important - să fie responsive (adaptabil tuturor dispozitivelor cu acces la internet - notebook, smartphone, tableta). În ceea ce privește usability, acesta este un nou element important, deoarece site-ul trebuie să fie ușor utilizabil vizitatorilor (ca de exemplu: vizitatorul trebuie să găsească rapid ceea ce caută). Conținutul - un alt factor extrem de important - acesta trebuie să fie unic, propriu și interesant. Urmând cu atenție aceste sfaturi puteți fi siguri de succes!

uCoz: Mulțumim din nou și la cât mai mulți ani alături de uCoz!

6 Comentarii
avatar
1
1 Nemes Judith • 22:55, 21 Octombrie 2014
Este fratele meu, este un copil minune suntem foarte mandrii de tine, succes mai departe!!!!!!!
avatar
0
2 bigblog • 23:10, 21 Octombrie 2014
Mersi smile
avatar
1
3 CreareWebsite • 23:22, 25 Octombrie 2014
Felicitari!
avatar
0
4 bigblog • 12:43, 02 Noiembrie 2014
Mulţumesc smile
avatar
0
5 Denisa • 16:04, 03 Noiembrie 2014
vREAU SI EU UN INTERVIU
avatar
0
6 Raver • 01:49, 04 Noiembrie 2014
Denisa, toate la timpul lor!
Comentariul dvs
ComForm">
avatar