uCoz Reloaded - by uCoz CEO
Serviciul nostru este uneori criticat, iar noi reacţionăm în moduri diferite la această situaţie. Unele lucruri pe care le auzim sunt generale, iar de altele vom auzi probabil în permanenţă. Dar în ultima perioadă, multe observaţii au făcut referire la faptul că serviciul nu este actualizat, că nu se dezvoltă, la faptul că multe caracteristici şi module nu sunt adăugate. Este dificil să negăm aceste aspecte.
Acest fapt poate fi abordat în moduri diferite. Unele produse, inclusiv cele software, sunt dezvoltate până la un anumit nivel, iar din acest punct, importantă este funcţionalitatea, precum şi reducerea costurilor. În mod evident, acest lucru nu se întâmplă şi în cazul nostru. Binenţeles, încă mai este loc pentru inovaţii dar, în acelaşi timp, standardele şi moda din sfera internetului sunt în continuă schimbare, aşadar, modificările şi îmbunătăţirile sunt necesare în permanenţă.
Însă, am dori să reamintim şi următoarele exemple: unele servicii, în cursa pentru funcţionalitate şi o “atitudine la modă”, au cedat din cauza presiunii. Şi, câteodată, chiar şi în lipsa presiunii, pur şi simplu nu au putut face faţă traficului, arhitectura nu a rezistat testelor timpului şi serviciul pur şi simplu şi-a găsit sfârşitul.
Dar noi, în ciuda dificultăţilor, am reuşit să evităm toate aceste lucruri. Cu toate că s-a înregistrat o încetinire considerabilă în cazul dezvoltării funcţionale, uCoz a avut posibilitatea de a-şi îmbunătăţi fiabilitatea şi, în acelaşi timp, să ofere noi caracteristici şi servicii.
În această perioadă, au fost unele priorităţi vizibile în dezvoltarea noastră – actualizări constante în modulul Magazin Online, implementarea API şi PHP, lansarea de servicii externe.



Care sunt principalele întrebări care reies de aici? De ce s-a întâmplat şi ce se va întâmpla ulterior? Să începem cu începutul.
Vorbind la modul general, au fost două motive pentru care toate acestea s-au întâmplat. Primul, constă în faptul că este extrem de dificil să menţii un serviciu, la un nivel adecvat. Scopul nostru principal a fost nu să oferim un serviciu de o calitate din ce în ce mai slabă, ci să facem faţă sarcinilor şi solicitărilor primite de la utilizatorii noştri. Şi credem că am reuşit să atingem acest scop.
Al doilea motiv este povestea care a fost asociată iniţial cu anumite schimbări de priorităţi în cadrul companiei, iar apoi – în cadrul diviziei sale. Aici ne referim la proiectul uNet – partea socială a serviciului nostru. Serviciile au fost împărţite şi, prin urmare, echipa a fost, de asemenea, divizată. Rezultatul este apariţia serviciului unet.net, serviciu ce nu este sub nicio formă legat de constructorul de website-uri uCoz şi de compania uCoz, excepţie făcând persoanele care au fost implicate în noua companie şi în noul proiect. Acesta este motivul pentru care anumite lucruri care au fost planificare iniţial au fost amânate în mod regulat (ex: optimizarea şi redeschiderea programului afiliat – uCoz Money).
În general, motivele au existat. Ele ar putea afecta puţin activitatea noastră, dar, de asemenea, ar putea avea un impact negativ mai important.
Unul dintre cele mai importante evenimente recente a fost reînnoirea echipei noastre: dezvoltatori noi, revizuirea unor planuri, etc. Acest proces este departe de a fi finalizat, dar am facut un progres considerabil şi suntem foarte optimişti în ceea ce priveşte dezvoltarea noastră viitoare.



Astăzi avem resurse, nu numai pentru menţinerea calităţii activităţii noastre, dar şi pentru a implementa noi caracteristici şi să o îmbunătăţim considerabil pe cea existentă. Noi ne vom concentra, în principal, pe activitatea noastră de bază – o platformă puternică şi universală pentru crearea de website-uri şi oferirea tuturor serviciilor de care un website ar putea avea nevoie. De asemenea, lucrăm la aspecte care, la prima vedere, sunt în afara scopului nostru, cum ar fi sistemul nostru de înregistrare global – uID, şi transferul lui către oAuth.

În realitate, tot ceea ce facem în momentul de faţă, poate fi descris de un singur concept cheie clar: noi ajutăm oamenii din toate colţurile lumii să creeze şi, de multe ori, să construiască proiecte fiabile şi de perspectivă. Pentru unele persoane, un website este o modalitate de auto-exprimare sub forma unui blog sau a unui website tematic, pentru alţii – o sursă de venit. Unele persoane creează o comunitate de website-uri şi adună la un loc persoane cu aceleaşi interese. Acestea sunt exemple particulare, pe lângă acestea sunt foarte multe tipologii de utilizatori. În acelaşi timp, suntem mândri de faptul că serviciul nostru a devenit un punct de plecare pentru multe persoane din medii şi cu scopuri total diferite: de la aprofundarea unei profesii la implementarea unor idei mai vechi în proiecte unice.

Aşadar, la ce ar trebui să ne aşteptăm în viitorul apropiat? Pe lângă elementele enumerate mai sus, dorim să ne respectăm şi un concept mai vechi: “Alţii vorbesc, noi facem”. Facem tot posibilul ca întotdeauna să realizăm mai mult decât promitem şi să nu fim expuşi la numeroasele “greşeli” ale începătorilor care îşi propun planuri măreţe pentru cucerirea lumii, dezvoltarea a milioane de produse etc, ca apoi să rămânem cu nimic.



În realitate, dezvoltarea noastră va fi activă şi dvs o veţi observa: lansarea Modulului video, mult anunţatul uWeb, redeschiderea programului afiliat, crearea unei funcţii complete API, aplicaţii mobile pentru platformă, modificarea lightbox-ului, refacerea design-ului pentru panoul de control şi, binenţeles, o continuă dezvoltare dinamică a magazinului online alături de numeroase modificări şi inovaţii minore, dar vizibile. Unele modificări, însă, nu vor putea fi observate de la exterior, cum ar fi: sisteme de monitorizare şi de backup etc. Am început, de asemenea, să lucrăm la elemente noi, pe care însă este prea devreme să le menţionăm.

Ne dorim să ne putem baza pe dvs, utilizatorii noştri, pe parcursul acestui proces. Sperăm să ne oferiţi sprijinul şi înţelegerea dumneavoastră, să ne iertaţi unele imperfecţiuni şi, în anumite cazuri, lipsa de viteză şi să ne ajutaţi să vă putem oferi servicii cu adevărat mai bune.

Evgeny Kurt, CEO uCoz
18 Comentarii
avatar
2
1 Dorin • 14:09, 13 Iunie 2012
Noi vrem sa multumim pt ca exista ucoz si ca ne-a dat posibilitatea sa putem creea un site gratuit unde putem comunica si posta lucruri necesare pt noi. Daca in viitor puteti ridica calitatea,foarte bine, asta ne bucura.
Noi va uram spor si sa aveti incredere in ceeace faceti.
Medicina Dentara Galati.
http://medentgl.ucoz.com
avatar
0
2 Raver • 19:42, 13 Iunie 2012
@Dorin - Mulţumim pentru aprecieri. Noi încercăm să facem tot posibilul astfel încât să vă oferim o experienţă cât mai plăcută. Tocmai de aceea, urmează o serie de actualizări importante ale sistemului, meinte să sporească fiabilitatea, funcţionalitatea şi uşurinţa în utilizare a acestuia.
avatar
0
3 43arin • 01:26, 14 Iunie 2012
ucoz este cel mai bun, simplu comod si foate complex in acelasi timp.
Mult succes si sa aveti cit mai multi clienti!
avatar
0
4 Raver • 13:09, 14 Iunie 2012
@43arin - Îţi mulţumim şi ne dorim cât mai mulţi utilizatori satisfăcuţi de experienţa folosirii uCoz.
avatar
0
5 Ice0Age • 14:43, 15 Iunie 2012
Este un serviciu extrem de bun mai ales ca are multe facilitati gratuite :)
De aceia va multumesc si eu pentru ce ati facut pana acum si forumul care da tot ce poate sa raspunda tuturor oricarui fel de intrebare :)
BlezingStar va ureaza numai bine in munca Dvs !
www.blezingstar.ro
avatar
0
6 Raver • 18:21, 15 Iunie 2012
@Ice0Age - Noi ne dorim să creştem pe zi ce trece, iar voi, utilizatorii noştri, sunteţi motivul pentru care existăm. Mai vrem ca serviciile noastre să fie la fel de populare în piaţa vorbitoare de limba română la fel cum sunt în cea vorbitoare de limba rusă. Vă mulţumim că ne sunteţi alături şi vă invităm să fiţi pregătiţi pentru surprizele ce vor urma!
avatar
0
7 Vlad • 17:21, 16 Iunie 2012
Multumim uCoz .pentru ca existi ! eu folosesc ucoz de 3 ani :D .la mai multi ani
avatar
0
8 Raver • 20:11, 16 Iunie 2012
La mai mulţi ani alături de noi! Îţi mulţumim pentru aprecieri şi implicare. Dacă ai sugestii sau idei pentru platforma uCOz, te invităm să le împărtăşeşti cu noi.
avatar
0
9 cnusi • 21:46, 21 Iunie 2012
este o platforma ok,se invata multe (adaptare template,modificare html,css),dar am si o memultumire,preturile mari la paghetele disponibile
avatar
0
11 Raver • 18:00, 22 Iunie 2012
Mulţumim pentru aprecieri Cnusi! Preţurile mari la pachete, în comparaţie cu ce anume?
Un pachet Bază e 3.09$, deci aprox. 10 RON/lună. Noi suntem cei mai accesibili ca preţ, în raport cu concurenţa. Pachetul plătit, cel mai ieftin pe care îl oferă concurenţa (nu dăm nume) e cu 20% mai scump decât la noi!
avatar
0
10 Flavi • 02:32, 22 Iunie 2012
Este foarte bun Ucoz pentru incepatori asa cum am fost si eu ceva timp in urma !
Sper sa continuati in acest ritm si pe viitor sa veni-ti cu idei noi pentru inbunatatirea servicilor de gazduire si evitarea posibilor atacuri asupra serverilor Ucoz.

Succes
avatar
0
12 Raver • 18:04, 22 Iunie 2012
Flavi, facem tot posibilul să vă oferim tot ceea ce aveţi nevoie în demersurile voastre creative. Referitor la securitate, implementăm noi metode dar, după cum se ştie, există întotdeauna factori mai puţin binevoitori. Sper să foloseşti sistemul uCoz şi ca utilizator avansat. Rezultate pe care le poţi obţine la acest nivel, folosind sistemul nostru, sunt extraordinare.
avatar
13 Marian • 15:17, 13 Iulie 2012
Multumim ucoz pentru serviciile oferite, am crezut in voi inca de la inceput si cred in continoare ,pot spune ca ucoz mi-a schimbat viata, datorita voua imi pot permite foarte multe, conduc o masina noua,pot spune ca intretin o familie intreaga folosind serviciile ucoz. Am fost si sunt in continoare foarte multumit. Felicitari si cat mai multe realizari !
avatar
14 Raver • 00:12, 15 Iulie 2012
Ne bucurăm să auzim că uCoz te ajută în viața de zi cu zi. În maxim două săptămâni vor apărea o serie de actualizări și mai interesante care, credem noi, vor fi și mai utile. Mulțumim încă o dată!
avatar
15 remus • 20:40, 06 Septembrie 2012
Buna seara...si eu vreau sa va multumesc.....sunt incepator,si mi-am creeat si eu un site aici....mai aflam si noi lucruri noi,interesante,lucruri de care nu am stiut sau avem nevoie a le cunoaste...
Va doresc sanatate si va multumesc inca odata....
www.remus.ucoz.ro....e modest,dar eu sunt multumit...o seara frumoasa....
avatar
16 Raver • 13:18, 07 Septembrie 2012
Mulțumim Remus și felicitări pentru site. Există numeroase resurse pentru a-l dezvolta, cum ar fi Forum-ul uCoz -> http://www.forum.ucoz.ro, FAQ-ul: http://www.faq.ucoz.ro sau manualul uCoz în limba Engleză: http://book.ucoz.com/
avatar
17 sebastian • 18:03, 27 Noiembrie 2013
Cum pot face plata la un pachet prin paypal online ca ma chinui de ceva timp si nu reusesc pe sitele asta 2checkout.com de plata pune ceva mai simplu sa puntem plati este prea complicat si nu intelegem cum vine asi dori un tutorial daca se poate sau ceva sa putem vedea cum vine va multumim.
avatar
18 Raver • 16:58, 07 Decembrie 2013
sebastian, detalii complete despre cum poate fi efectuată plata serviciilor uCoz prin PayPal, se găsesc aici, pe forum.
Comentariul dvs
ComForm">
avatar