uRezultatele din 2013!
uИтоги 2013 года

Salutări tuturor și un călduros La Mulți Ani! Este foarte plăcut ca acum, la începutul noului an să rezumăm un 2013 atât de productiv pentru uCoz!

În cursul lui 2013 am anunțat numeroase actualizări, remedieri de erori dar și lansări: uID.me reînnoit, iar aceasta este doar o parte din ceea ce am făcut în 2013! Așadar, vă invităm să ne reamintim evenimentele anului ce tocmai s-a încheiat, momente importante pentru echipa uCoz, dar mai ales pentru voi, utilizatorii noștri.


Principalele actualizări uCoz din 2013:


1. Anul a început cu lansarea Editorului de Antet (Header) - un instrument la îndemână, ce permite modificarea atât a imaginii cât și a textului antetului, rapid și ușor. De asemenea, am prezentat și noul Editor Vizual pentru Comentarii, prin care, puteți nu doar să personalizați aspectul butoanelor, ci să le și alegeți pe cele dorite!


2. În Februarie a fost actualizat modulul Forum - s-au adăugate caracteristici noi, cum ar fi postările tip wiki, la care s-a mai lucrat și ulterior. Pe lângă aceste postări, noutățile din cadrul modulului au fost: filtre după temă, o funcție de abonare îmbunătățită la teme și forumuri, posibilitatea de adăugare a imaginilor tip .PNG pentru iconițele “Temă nouă”, “Sondaj Nou” etc, dar și multe alte îmbunătățiri extrem de utile.


3. Seria de actualizări 3 & 4 au fost anunțate în același timp și au inclus un număr de actualizări și erori eliminate, dar și actualizarea funcției de încărcare a imaginilor în cadrul Albumelor Foto. Aceasta corespunde standardelor HTML5 și permite posibilitatea de a trece la versiunea anterioară, în cazul în care browser-ul dvs nu suportă noua caracteristică. Alte actualizări importante includ eliminarea unor vulnerabilități XSS, perioada de 30 secunde de pauză la trimiterea mesajelor private (pentru a preveni acțiuni de tip SPAM), unele actualizări ale Magazinului Online.


4. Actualizările aduse de luna Aprilie au inclus modificări la nivelul modulelor: Magazin Online, Video și Forum. Printre altele, au fost eliminate anumite erori din cadrul Editorului Vizual și a versiunii PDA a site-ului.


5. Primele zile de vară au marcat posibilitatea de a atașa un număr de telefon mobil la website-ul uCoz, reprezentând un pas important către îmbunătățirea nivelului de securitate pentru conturile utilizatorilor. De asemenea, am prezentat și erori ce au fost remediate, dar și actualizări utile în ceea ce privește șabloanele standard - au fost adăugate două design-uri noi, iar multe din cele vechi au fost modificate astfel încât Editorul de Antet să funcționeze corect în cadrul acestora.


6. Luna Iulie a venit cunoi erori eliminate - de data aceasta ne-am axat pe erorile SEO, având ca scop îmbunătățirea indexării website-urilor uCoz de către motoarele de căutare. De asemenea, am anunțat și actualizări ale codului CAPTCHA din cadrul formularului pentru autentificarea în Panoul de Control - codul apare doar după ce ați introdus parola greșită de două ori. Astfel, a devenit mai ușoară autentificarea în cadrul Panoului de Control, însă fără a reduce nivelul de securitate.


7. Remedierea erorilor SEO au fost urmate de o actualizare majoră a Magazinului Online. Stocul după opțiuni, procesarea prețurilor în masă, modul Sandbox pentru PayPal - aceste opțiuni au devenit disponibile pentru toți utilizatorii noștri. În plus, anumite erori din cadrul modulului au fost remediate.


8. În August am pregătit lansarea modulului Distribuitor Rețele Sociale. De ceva timp a fost în lucru noul modul pentru postarea automată în cadrul rețelelor sociale, iar această lansare a fost una așteptată cu nerăbdare. La început, modulul era disponibil doar pentru Știrile site-ului și Blog, însă ulterior această opțiune a fost adăugată si pentru Panoul de Anunțuri și Directorul de Fișiere.


9. În ultima lună din vară am pregătit și alte actualizări și erori eliminate, majoritatea acestora fiind corelate cu modulul Magazin Online - s-a lucrat mult pentru implementarea unor noi variabile de sistem, incluzând cele pentru modulul Forum (codurile responsabile pentru titlurile și URL-urile temelor/secțiunilor/forumurilor ce sunt vizualizate).


10. În luna Octombrie a fost actualizat modulul Forum. Am adăugat codul de sistem ce afișează ultimele premii ale utilizatorului, notificările prin e-mail cu privire la modificarea/ștergerea temei unui utilizator, posibilitatea de a căuta în cadrul temelor. Alte actualizări majore ale modulului au inclus modificarea postărilor tip wiki și posibilitatea de a schimba autorul unei teme. Nu am uitat însă modulul Magazin Online căruia, împreună cu alte module, i s-au remediat erori minore.


11. Modulul Distribuitor Rețele Sociale nu a fost singurul pas spre integrarea rețelelor sociale - de asemenea am lansat și un alt instrument, intitulat Bara Socială uCoz. Cu ajutorul acesteia, vizitatorii pot distribui materialele de pe website-ul dvs, pot da “Îmi place” și pot posta link-uri către paginile dvs în conturile rețelelor lor sociale. Puteți analiza numărul de “Îmi place” primit, dar și să vedeți ce pagini de pe website-ul dvs sunt cele mai populare.


12. Luna Noiembrie ne-a adus actualizarea înfățișării design-ului în codurile de sistem închise - acest element nu e considerat prea interesant pentru toți utilizatorii, dar webmasterii cu experiență cu siguranță au apreciat modificarea structurii meniului, precum și celelalte modificări atât de utile și necesare.


13. Noile profile uId.me au fost o altă actualizare importantă a anului 2013 - chiar dacă o numim actualizare, poate intra la fel de bine în categoria lansări.


Evenimente uCoz importante în 2013:


1. Aniversarea a 8 ani de uCoz a fost un eveniment important, iar pentru marcarea sa am pregătit o ofertă specială - 70% reducere pentru codurile ce pot fi utilizate pentru reîncărcarea contului unui website, în condiții extrem de avantajoase. Mai târziu, am avut o ofertă similară lansată cu ocazia Black Friday.


2. Lansarea uCoz în India, împreună cu domeniul ucoz.in, a oferit utilizatorilor nostru din această țară posibilitatea de a-și crea website-urile în zona lor naționala de domenii.


3. Nu putem să nu menționăm din nou noile profile uID.me, deoarece a reprezentat unul dintre evenimentele importante ale anului ce tocmai s-a încheiat, iar pentru a marca acest eveniment am lansat Concursul pentru cele mai bune profile uID.me. Acesta este încă în curs de desfășurare, deci nu ați ratat șansa de a participa și de a câștiga premii importante! Mult succes celor care și-au înregistrat deja lucrările! :).


Ce altceva am făcut în 2013?


1. am publicat articole utile despre: design-urile de tip responsive și importanța acestora, despre cum vă puteți stabili obiectivele Google Analytics pentru magazinul online;


2. am fost nominalizați pentru Critics Choice CMS Awards.


3. am pregătit un infografic simpatic al actualizărilor uCoz pentru primele 9 luni din 2013.


Ce nu am făcut dar sunt pe primul loc pentru 2014:


— design-uri moderne, receptive, pentru website-uri

— actualizarea modulului Albume Foto

— comentarii prin intermediul conturilor rețelelor sociale.


În concluzie


Am rezumat tot ce am făcut în ultimul an, iar acum e timpul să ne uităm spre anul 2014: acesta va aduce noi actualizări, lansări și concursuri ce nu trebuiesc ratate. Vă dorim vouă, utilizatorilor noștri, cât și echipei, un An Nou plin de bucurie, fericire și productivitate!

Comentariul dvs
ComForm">
avatar