Haideți să începem cu ce este mai important: posibilitatea de a încărca imagini personalizate pentru filigran sunt disponibile doar utilizatorilor premium (eliminarea, cu plată, a bannerului publicitar).

 

De ce? Răspunsul este destul de evident: această opțiune crează o presiune destul de mare pe servere, de aceea nu poate fi disponibilă tuturor conturilor gratuite. Dar avem vești bune și pentru utilizatorii versiunii gratuite - acum puteți să personalizați culoarea, dimensiunea, precum și fontul textului filigranului!


Haideți să vedem cum arată în Panoul de Control:


Și iată cum arată pe imagini:

 

FAQ Filigran:

Întrebare: Căror imagini se aplică filigranul? Răspuns: Tuturor imaginilor, încărcate prin intermediul modulelor website-ului sau a Managerului de Fișiere.


Întrebare: Este suficient să achiziționez un pachet cu plată o singură dată, iar apoi să utilizez la nesfârșit filigranul imagine? Răspuns: Nu, nu este suficient. Filigranul imagine va fi aplicat tuturor fotografiilor, atâta timp cât ați plătit pentru îndepărtarea banner-ului publicitar. Dacă plata expiră, atunci setările filigranului vor reveni la cele standard.


Întrebare: Pot încărca fonturi personalizate pentru utilizare în cadrul filigran-ului? Răspuns: Nu, acest lucru nu este posibil. Cu toate acestea, vă puteți creea propria imagine utilizând orice editor grafic, cu fontul dorit și fundal transparent, iar apoi să-l adăugați ca și filigran în categoria "Imagine".


Întrebare: Ce se va întâmpla dacă șterg imaginea filigran din Managerul de Fișiere al website-ului? Răspuns: Dacă sistemul nu găsește imaginea filigranului, atunci setările acestuia vor reveni la cele inițiale.


Întrebare: Am personalizat fontul, culoarea și dimensiunea filigranului, dar acestea nu s-au aplicat imaginilor încărcate. Ce am greșit? Răspuns: Cel mai probabil dimensiunea fontului este prea mare pentru imaginea încărcată. Dacă nu se încadrează în dimensiunile imaginii, acesta nu este aplicat.


Întrebare: Ce opțiuni sunt disponibile utilizatorilor premium și care sunt disponibile utilizatorilor din planul gratuit? Răspuns:Caracteristicile noului filigran sunt descrise în tabelul de mai jos:

Opțiune Cont gratuit Cont premium
Filigran vechi (standard)
Personalizarea font-ului filigranului
Personalizarea dimensiunii font-ului filigranului
Personalizarea culorii textului filigranului
Bordură text
Personalizarea culorii bordurii textului
Personalizarea poziției filigranului în cadrul unei imagini
Personalizarea procentului de transparență din filigran  
Personalizarea calității compresiei imaginii după adăugarea filigranului  
Imagine filigran  

Ca de obicei, vă invităm să postați întrebările sau sugestiile mai jos.

De asemenea, vă invităm să adăugați și imagini de pe website-urile pe care ați aplicat filigran - arătați-ne exemple proprii (prin screenshot-uri publicate) și să vă bucurați de posibilitățile oferite de această nouă opțiune!  

4 Comentarii
avatar
1 Marian • 19:07, 01 Aprilie 2014
De ce atunci când adaug poze în modulul photo și aleg Text filigran: Text colorat sau Imagine, trebuie obligatoriu să folosesc "Calitatea compresiei imaginii după adăugarea filigran-ului:"?
Astfel, setările din modulul photo pentru comprimarea imaginii dispar!

Prima zi, primul bug major http://forum.ucoz.ro/forum/32-3438-1 .

După părerea mea, bazele uCoz erau foarte bine făcute, dar majoritatea actualizărilor noi sunt 
slabe(n-am să spun că sunt niște chiripiruri inutile), ba chiar elimină setările vechi și bune, cazul  de sus.
avatar
3 Raver • 14:47, 03 Aprilie 2014
Marian, ne cerem scuze pentru eventualele incoveniențe create dar bug-urile sunt aproape inevitabile, chiar și la servicii de tipul Google sau Facebook smile

Din nou, am o rugăminte, lasă te rog aici: 1. Screenshot(uri) cu problema respectivă înainte și după activarea opțiunii și 2. Adresa site-ului unde s-a întâlnit situația.

Mulțumim!
avatar
2 Marian aka yce • 23:52, 02 Aprilie 2014
Foarte utila modificarea , felicitari !
avatar
4 Raver • 14:48, 03 Aprilie 2014
Sperăm să-ți fie utilă Marian dar, mai ales, să simți progresul general pe care îl face în dezvoltare platforma uCoz!
Comentariul dvs
ComForm">
avatar