blog-ul oficial uCoz

UpTime: Partea 4. Rețeaua

Autor: Raver , 22:45 1323

Continuăm seria articolelor despre UpTime cu prezentarea infrastructurii rețelei. Pentru a înțelege ce anume cauzează dificultăți în funcționarea normală a acesteia, trebuie să vedeți ce este infrastructura, de unde și încercarea de a scrie acest articol pe înțelesul tutoror (chiar și pentru cei fără cunoștințe tehnice).

Aflați mai multe2 Comentarii

Partea a 3-a din seria despre UpTime. Alimentarea și răcirea din data center-uri.

Autor: Raver , 01:08 1815

Primul meu website era format din câteva pagini html, cu link-uri către diverse materiale ce vizau o temă cu caracter istoric, la acel moment. Era foarte simplu: thumbnail-uri şi link-uri albastre către arhivele zip. Lăsând la o parte faptul că, în 2001, website-ul era găzduit și putea fi vizualizat în cadrul unei reţele locale, cu greu puteam înţelege din ce este alcătuită infrastructura ce asigura funcţionalitatea creaţiei mele.

Aflați mai multeNiciun comentariu

DDoS-ul și efectele acestuia asupra UpTime-ului

Autor: Raver , 19:19 2146
UpTime: часть 2, DDoS

<<< UpTime-ul și situațiile neprevăzute

Atacul DDoS face parte din categoria acelor povești de tip horror care se găsesc printre experiențele administratorilor de website-uri. Acesta este un termen din ce în ce mai utilizat de către mass media, atât în dispute de tip competițional informatic și politic, dar și ca subiect de glumă între hackeri. În acest context tot mai frecvent, apare întrebarea de baraj: De ce nu s-a găsit până acum o metodă ușoară și rapidă pentru protejarea în cazul unui astfel de atac?

Aflați mai multeNiciun comentariu

Despre Uptime și situații neprevăzute

Autor: Raver , 20:54 1915
Сайт и его UpTime

Acest articol constituie o prima parte dintr-o serie de articole care vizează o zonă importantă, care ne privește pe toți, în activitatea noastră online. Astfel, vom încerca să analizăm posibilele motive pentru inaccesibilitatea parțială sau completă a website-urilor, incluzând ping-urile cu nivel ridicat, supraîncărcarea, blocarea, etc.

Ce este DDoS? De ce fac greșeli dezvoltatorii? Cum se pot proteja website-urile?

Vom încerca să utilizăm un limbaj cât mai acceisibil și non-tehnic, astfel încât prezentarea să fie pe înțelesul tuturor utilizatorilor, indiferent de cunoștințele acestora. Așadar, vă invităm să trecem la subiect!

Aflați mai multeNiciun comentariu