Acest articol va fi unul mai lung decât v-am obișnuit - avem multe să vă povestim, să vă explicăm și chiar vă lansăm și o cerere. Voi începe cu un scurt istoric a viziunii pe care am avut-o (și încă o avem) pentru un constructor de website-uri și CMS perfect, de ce nu am reușit să-l creăm până acum și cum este corelat cu decizia noastră de a realiza acest ICO.

Dacă sunteți presat de timp, puteți accesa direct paragrafele cheie dând click pe acest link. Totuși, vă recomand să alocați un pic de timp și să citiți în întregime acest articol - este, cu siguranță, cea mai interesantă și importantă noutate a companiei pe anul acesta.

De ce au nevoie webmasterii?

Orice persoană care realizează website-uri vrea să găsească un CMS care se va plia perfect pe proiectul său. În același timp, se presupune a fi cât se poate de flexibil și accesibil în ceea ce privește administrarea și operarea. Într-o lume perfectă, ar trebui să realizeze website-urile necesare pe cont propriu, ca prin magie, fără a avea vulnerabilități pe partea de securitate sau orice tip de erori.

Lăsând gluma la o parte, fiecare utilizator al unui constructor de website-uri sau CMS are propria idee despre modul în care ar trebui să fie și ce anume lipsește. Totuși, nu există un sistem pe piață care să fie atât de flexibil și universal pentru toți utilizatorii. Nici proiectele tip "open source" nu acoperă toate necesitățile. Da, acestea au numeroase add-on-uri diferite, create de către persoane din diferite colțuri ale lumii, care pot rezolva anumite aspecte și, ocazional, adaugă noi opțiuni sau extind funcțiile existente. Dar, de fapt, aceasta este o soluție parțială la problema care sună ceva de genul "Totul este posibil, trebuie doar să instalați/îmbunătățiți codul chiar aici". Există numeroase efecte secundare: de la complexitatea și timpul necesar pentru implementarea sa, până la o amenințare serioasă pe partea de securitate. Cine știe ce "surpriză" vă va lăsa un dezvoltator din cealaltă emisferă, adăugând codul lor într-un loc cu acces public. Acest lucru se întâmplă deseori datorită lipsei cunoștințelor, nu neapărat în mod intenționat. Să nu uităm, add-on-urile sunt create de simpli contribuitori (de multe ori aceștia nu sunt profesioniști). Dar, v-ar conveni dacă cineva v-ar prelua întreaga bază de date de pe website?

Așadar, varianta ideală arată în felul următor: utilizatorii primesc exact ce își doresc, în timp ce totul este creat și implementat la nivel de sistem, de către dezvoltatori profesioniști.

uCoz 2.0 ideal

Când trend-ul numit “crowdfunding” a apărut în urmă cu câțiva ani, atât eu cât și întreaga echipă ne-am gândit că uCoz 2.0 ar putea fi creat astfel.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu termenul, o scurtă clarificare: crowdfunding este atunci când mai multe persoane se unesc și donează pentru a sprijini crearea unui produs. Ca rezultat, cel care a venit cu ideea produsului, are posibilitatea de a-și implementa proiectul, obținând fondurile necesare.

Ideea noastră nu a fost doar de a obține fondurile pentru a crea versiunea ideală a uCoz, cu posibilitatea de a descărca și instala pe PC, cu un API extins pentru toate tipurile de module și integrări. Noi am crezut că toți cei care au investit în proiect ar trebui să aibe dreptul exclusiv de a vota ce opțiuni ar trebui adăugate și care ar trebui implementate mai întâi. Sună bine, așa-i? Această idee încă este extrem de atractivă pentru noi, dacă nu luăm în calcul și realitatea: nimic asemănător nu s-a încercat până acum.

Totuși, pentru moment, considerăm că este timpul să implementăm un model similar și, chiar dacă nu are o legătură directă cu uCoz, ca și produs, această campanie va avea un impact pozitiv asupra sa, dacă va avea succes. Poate chiar vom reuși să creăm uCoz 2.0 descris anterior - dar, haideți să vă explic conceptul nostru ICO, mai întâi.

uKit ICO: ce este și cum funcționează?

Nu voi oferi citate din Wikipedia sau alte surse excelente care vă vor spune ce este ICO - voi menționa doar că este o formă de crowdfunding online. Investiți într-un produs dacă:

Apropo, aceste elemente nu se exclud una pe cealaltă, din contra :-) Token-urile limitate ca număr nu-și pierd valoarea și nu expiră dacă sunt utilizate în scopuri personale. Se așteaptă ca peste un an, doi, etc. de utilizare gratuită a unui constructor de website-uri, un token poate fi vândut și nu doar că veți obține fondurile investite, dar veți avea și un profit. Valoarea acestuia va depinde de succesul proiectului.

Ce produs va fi creat după strângerea fondurilor prin ICO?

Pe scurt, va fi un constructor de website-uri ce va avea integrată inteligență artificială (AI) - acesta va îmbunătăți website-urile instant, crescând astfel vânzările, sau ajutând vizitatorii să își atingă, mai rapid, scopul.

Vă învităm să accesați de prezentare și să aflați mai multe despre ICO-ul nostru:

AFLAȚI CUM FUNCȚIONEAZĂ AI

Întrebări și răspunsuri

1. De ce aveți nevoie de un nou produs, chiar unul cu un fel de inteligență artificială, când vă puteți relaxa și continua dezvoltarea proiectelor existente?

Orice afacere, în special cele online, merge pe principiul “aleargă cât poți de repede ca măcar să stai pe loc”. Dacă ne-am fi oprit din alergat și am fi lăsat lucrurile așa cum sunt, cu siguranță compania ar fi fost închisă de mult și asta ar fi afectat pe toată lumea, în special pe clienții noștri. Există numeroase exemple chiar pe nișa noastră: de la cele mai mari și vechi servicii de hosting precum geocities și boom.ru până la constructori de website-uri precum mylivepage, taba dar și altele.

Nu este un secret că, după mai bine de 12 ani în industria creării de website-uri, o cunoaștem în detaliu. Alături de aceasta, am desfășurat și activități de cercetare și dezvoltare în domeniul design-ului generativ, în ultimele 18 luni. De asemenea (și aceasta nu este doar opinia noastră), viitorul dezvoltării website-urilor este utilizarea design-ului automatizat ori de câte ori este posibil, precum și lucrul cu datele colective. Așadar, totul s-a legat: domeniul în care suntem experți, dezvoltările tehnologice și de date existente, dar și ambiție combinată cu oportunitatea de a crea tehnologii revoluționare în domeniu.

2. De ce nu atrageți investiții în mod clasic?

Sunt numeroase răspunsuri la această întrebare. Dar, doar unul este universal - deoarece lumea s-a schimbat. Cu 10 ani în urmă, banii din fondurile de investiții specializate erau considerați “smart money”. Acest lucru a fost îndelung acceptat pe piața IT - sumele colectate trebuie să fie "smart". Și noi, ca și companie avem experiență în atragerea de astfel de fonduri. Este o experiență bună și, bineînțeles, o astfel de finanțare este opțiunea potrivită în anumite situații. Dar, sunt convins că fondurile “smart”, astăzi, sunt reprezentate de crowdfunding când ai o soluție multi-user, nu un produs B2B și, în special, dacă vă permite să creați infrastructura proiectului într-un mod mai eficient.

3. De ce pot primi un cont pe viață în cadrul uKit și uLanding pentru un token, dar nu și în uCoz? Poate fi schimbat acest lucru?

Orice poate fi modificat — sau, aproape orice. Ca să fiu sincer, nu cred că audiența uCoz va achiziționa, în mod activ, token-uri doar pentru a obține un "abonament pe viață". Bineînteles, dacă vom vedea cerere, cu siguranță vom modifica acest lucru. Și chiar nu ar strica să avem aceste oportunități suplimentare pentru un token. Dar atunci, va trebui să dezvoltăm infrastructura uCoz pentru a îndeplini obligațiile acestor token-uri (pentru a fi totul funcțional) - clar vom implementa și votul pentru opțiuni.

Este necesar să se înțeleagă faptul că avantajul principal al token-urilor și achiziția lor nu este pentru aceasta — este doar un bonus suplimentar. Un token securizat prin abonamente uKit și uLanding este un fel de garanție a prețului său minim. Acești constructori au o o creștere considerabilă și constantă în ceea ce privește numărul de clienți, ce va asigura lichiditatea (cererea) pentru token-uri, cel puțin la prețul nominal. Din păcate, aceeași garanție, astăzi, prin uCoz, nu o putem oferi. uCoz are o cerere constantă, dar nu este în creștere. Putem spune numeroase lucruri despre nișa sa, despre deficiențele și problemele existente dar, în acest context, este doar un lucru pe care trebuie să-l luăm în considerare. Dacă situația ar fi fost diferită, atunci ar fi fost alta logica din spatele ei.

4. Puteți elabora cum, toate acestea, pot influența uCoz?

Nu este un secret, pentru cei care au fost alături de noi de ceva timp: în ciuda faptului că nu am transferat dezvoltatorii uCoz pe alte proiecte (inclusiv uKit), echipa de dezvoltare uCoz nu a crescut și, dezvoltarea uKit a fost, de fapt, finanțată din veniturile uCoz.

Este clar că acele eforturi și resurse alocate către uKit ar putea fi direcționate către uCoz pentru dezvoltarea produsului. Dar asta e doar la nivel teoretic. De fapt, ar fi fost necesare modificări considerabile cu o altă echipă, rescrierea codului de la 0, etc. Și este extrem de dificil de realizat, chiar și la nivel psihologic, atunci când există datoria de a sprijini sistemul existent. În același timp, crearea unei echipe Perl a devenit o sarcină dificilă, de ceva timp.

De fapt, toate aceste lucruri reprezintă istoricul. Pentru astăzi, rezultatul pozitiv este că uKit deja își acoperă costurile întregii echipe și dezvoltarea sa arată că totul este bine. Da, în continuare este dificil de finanțat așa cum trebuie ukit.ai și alte inițiative, totuși, fără acestea nu va exista un viitor strălucit. Asta se realizează acum, în ciuda dificultăților și utilizând fondurile întregii companii. De asemenea, ar trebui să menționez că acționarii nu își primesc dividendele, deoarece toate fondurile existente sunt reinvestite în produse.

Succesul pentru ICO ne va permite să dezvoltăm ukit.ai fără a mai fi necesară investirea fondurilor uCoz. Aceasta nu este doar o oportunitate ci, din punctul meu de vedere, o obligație pentru a schimba situația actuală. Cu siguranță, în timp, vom reveni la planul inițial de a "rescrie uCoz".

5. Dacă ICO nu atinge Soft cap și achiziționez un token în timpul pre-vânzării, ce se va întâmpla?

Problema unor pre-ICO (și asta nu se aplica proiectului nostru!) este că, în caz de eșec, cumpărătorii pierd investiția. Produsul nefiind încă disponibil, singurul lucru pe care-l au este o ipoteză și, ca rezultat, creatorii acestor ICO-uri se ascund în spatele cuvintelor: "Ei bine, nu a funcționat" și se concentrează pe a veni cu noi idei pentru următorul ICO. Acesta este motivul pentru care întrebarea este evitată în cadrul secțiunilor FAQ a tuturor programelor ICO pe care le-am văzut. Sau, este menționat pe scurt, undeva la final.

În această privință, ICO-ul nostru este mult mai atractiv și mai sigur: avem nu un startup pentru care solicităm fonduri, ci ideea unui nou produs garantat cu instrumente deja funcționale.

uKit, care a devenit bine cunoscut tuturor, este pe piață de peste 2 ani și are peste 1 milion de utilizatori activi. În termeni de creștere, este la nivelul uCoz cu mulți ani în urmă, cu toate că nu putem compara nivelul de concurență pe piața din 2007 (anul în care uCoz a împlinit 2 ani) și acum (10 ani mai târziu).

De aceea, putem oferi un răspuns simplu și clar la această întrebare: în caz de eșec, investiția nu va fi pierdută, ceea ce înseamnă că abonamentele gratuite pentru serviciile companiei vor fi oferite. Ce se va întâmpla cu persoanele care nu sunt interesate de proiectul în sine, ci doar de avantajele oferite de revânzarea de token-uri? Ei bine, ca și până acum, vor pleca în căutarea unor noi oportunități de investiție.

6. Care sunt avantajele pentru clienții deja existenți?

Până la finalul lunii decembrie, oricine deține un cont uCoz înregistrat înainte de 11 decembrie, poate achiziționa un token la prețul special de $100.

În același timp, apreciem dacă întelegeți că vă vom solicita confirmarea prin conectarea unui astfel de cont. Considerăm că un tarif special poate fi oferit doar celor care au fost alături de noi dinainte de lansarea programului.

Cumpărați un token la un preț special

* Pentru a beneficia de tariful special, dați click pe link și realizați achiziția

Dacă aveți întrebări suplimentare, ne puteți contacta la adresa en-ico@ukit.com — vă vom oferi, cu drag, toate informațiile necesare.

Comentariul dvs
avatar