Înainte de a începe, dorim să subliniem un lucru: CAPTCHA tip aritmetic încă reușește să mențină un nivel ridicat de securitate pentru majoritatea website-urilor, însă s-ar putea să nu facă față în unele cazuri, mai ales atunci când vine vorba de proiecte mari, cu un trafic masiv, constant. Dar, bineînțeles, nu trebuie să ne mire acest aspect - astfel de website-uri sunt, în mod obișnuit, țintă clară pentru spam boți, indiferent de tipul de CMS prin care au fost create.

Iată câteva opțiuni CAPTCHA care deja există în cadrul sistemului:


Și, începând de azi, setările generale a website-urilor uCoz includ un nou tip de captcha — reCAPTCHA by Google. Pentru mai multe informații, vizitați website-ul oficial Google developers.

Pe scurt

reCAPTCHA este un sistem dezvoltat de către Universitatea Carnegie Mellon (USA) pentru a proteja website-urile de atacuri bot automate. Diferența esențială față de sistemele de securitate convenționale stă în renunțarea la simpla metodă de seturi alfanumerice care, astăzi, pot fi descifrate în mod automat.

În cele mai multe situații, un utilizator nu va trebui să introducă nicio informație - în baza tipului solicitării, sistemul va detecta automat dacă este o persoană la computer sau nu. Totuși, în cazul în care apar suspiciuni, utilizatorul va trebui să treacă un test rapid — să analizeze câteva imagini și să răspundă la o întrebare. Această acțiune nu ar trebui să pună probleme unei persoane, în schimb un robot, cu siguranță, nu va face față.

Posibilitatea de a specifica API Keys personalizate

În mod standard, după ce noul tip de CAPTCHA este activat, sunt utilizate chei de sistem. Dacă doriți, aveți posibilitatea să stabiliți o variantă proprie pe care, în prealabil, ați obținut-o de pe website-ul Google. În plus, cheile trebuie specificate în cazul în care este un domeniu personalizat conectat la website. Cheile API (API keys) pot fi obținute prin accesarea link-ului oferit în cadrul Panoului de Control al website-ului dvs.: CP → Setări → Setări standard.


Așteptăm cu nerăbdare să vă aflăm părerile cu privire la noul CAPTCHA. Și, stați pe aproape - urmează noi actualizări :)

Comentariul dvs
avatar